"Meg kell állítani Orbán Viktort, mert a magyar miniszterelnök darabonként adja el a magyar demokrácia alapköveit" – jelentette ki Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának (SD) vezetője szerdán.

A magyarországi emberi jogi helyzetről és a civil szervezeteket érintő új rendeletről több parlamenti képviselőcsoport tagjainak részvételével tartott sajtótájékoztatón Pittella aláhúzta, az uniós parlamentnek reagálnia kell az Európai Unió alapértékei ellen indított súlyos magyar támadásokra.

Kiemelte, Orbán Viktor és pártja ellen irányul minden kritika, nem a magyar polgárok ellen. Véleménye szerint az uniós parlament néppárti frakciójának ki kell állnia a szabadság, a demokrácia, az oktatás és a magyar kultúra mellett.

Rosa Thun lengyel, néppárti (e tömörülés tagja a Fidesz is) EP-képviselő szerint

nem lehet csendben marad maradni akkor, amikor ki kellene fejezni a szolidaritást mindazokkal, akik egyre nehezebb körülmények között küzdenek a civil szervezetek és intézmények megmaradásáért. Az uniós parlament néppárti frakciójának jobban meg kell becsülnie az uniós értékeket és nem csukhatja be a szemét a Magyarországon jelentkező problémákkal kapcsolatban

- tette hozzá.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ébresztő Eu! A főpatkány feudális társadalmat épít annak összes mocskával és embertelens
égével!
Hatalma is illegitím, 27% birka szavazta meg, mégis 2/3-ot csinált választójogi trükkökkel magának!
cs.n.
"darabonként adja el a magyar demokrácia alapköveit"
Ez rágalom! Nem adja el. Porrá zúzza. Az egy-két megmaradt kavicsot, amik nem kerültek a narancsos úthenger alá, azokat adja el, hogy ehun-e, van itten demokrácija, what a good news, kíremszípen. Adnak-e szotyit érte, mennénk meccsre a Lőrivel.
Eladott Ország
A fidesz Európát hetedik éve támadják, ócsárolják és bomlasztják és amely Európa ellen jelen pillanatban is teleszórták az országot állítsuk meg Brüsszelt plakátokkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.