Mintegy száz török származású holland állampolgárnak nem engedték elhagyni Törökországot a helyi hatóságok a NOS holland közszolgálati televízió csütörtöki híradása szerint.

A tévécsatorna arról számolt be névtelenséget kérő forrásokra hivatkozva, hogy az érintettek közül sokan nyilvánosan bírálták Recep Tayyip Erdogan török elnököt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a feltartóztatottak török állampolgársággal is rendelkeznek-e a holland mellett.

A hágai külügyminisztérium még nem reagált a hírre.

Az utóbbi hetekben meglehetősen feszültté vált a viszony Hollandia és Törökország között, miután Hága nem engedélyezte, hogy török miniszterek az elnöki rendszer mellett kampányoljanak az országban élő törökök körében.

Ankara erre válaszul úgy döntött, hogy nem engedi vissza a szabadságon lévő holland nagykövetet Törökországba, felfüggeszti a kormánytalálkozókat Hollandiával és megtiltja a holland diplomaták repülőútjait Törökországba. Erdogan pedig többször is nácinak, fasisztának nevezte Hollandiát.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Gorbán példaképe. Ha sikerül kiebrudaltatni bennünket az EU-ból, a muszlim Erdogánnal, az ortodox Putyinnal együtt, nemzethy értékek mentén fogják védeni a keresztény Európát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Equus: Akkor a hazazavart törököket szivatnák meg a hollandusok, mertv ez a Recept Ürümbürü kémeket látna bennük! Olyan paranoiás ökör mint a feltshoothkay kisképernyős koszfészek!
Equus
@quadrocopter: @Kalmár Károly értem a finom kioktatást... agyaltam, hogy a hazazavarás most egybe vagy külön írandó... bumm... elírtam. Anyukám nem lenne büszke rám.

Amúgy azt gondolom, h a török pulyka a hollandusok papucsáig nem ér fel. Bármit is tesz, csak maga ellen teszi. Ha sokat kakaskodik, megszüntetik az EU társtagsági viszonyát, aztán leshet, mihez kezd a hazautalt sok milliárd € nélkül. Ha még a NATO-tagság alatt is megrezeg a léc, akkor Ázsia beteg embere lesz, nem Európáé.
verőce21
"...feszültté vált a viszony Hollandia és Törökország között"?
A hollandok nem sokat veszítenének, ha a sok náluk élősködő törököt is hazahívnák. Akad a kukáskocsikra más, gyarmati bevándorló is.
Legfeljebb kevesebb pénzt utalnának Törökországba.
Equus
@verőce21: sok magyar csak arra vár, h Hollandiában kukáskocsis legyen, akár két diplomával is...
verőce21
@Equus: Igen, mert ráuntak sorbanállni Londonban egy tányérmosogatói állásra várni.
Jozefina
Legalább otthon szavazhatnak a kedves vezető teljhatalma ellen. Eu-ban meg tisztul a levegő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.