A péntek délutáni stockholmi gázolásos merénylet után szombat reggelre a svéd hatóságok letartóztattak egy második gyanúsítottat is.

A támadás során legkevesebb négy ember meghalt és 15-en megsebesültek – ezt közölte az SVT állami televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva szombatra virradóra. Az SVT úgy tudja, hogy az észak-stockholmi Hjulsta külvárosában letartóztatott férfi kapcsolatban áll a másik gyanúsítottal, aki korábban került a hatóságok kezére.

A svéd rendőrség péntek este megerősítette, hogy a korábban a Stockholm északi Märsta nevű elővárosában elsőként letartóztatott férfinak megállapították a kilétét, és hogy hasonlít a feltételezett tettesről közzétett fényképen szereplő férfira. Később közölték, hogy nem ő vezette a teherautót.

Stockholmban péntek délután egy teherautó sétálóutcába, majd pedig egy bevásárlóközpontba hajtott, és legalább négy embert halálra gázolt, sokakat megsebesített. Stefan Löfven miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy “minden jel szerint” terrortámadást követtek el.

Egy bolt biztonsági kamerája rögzítette, ahogy az emberek futnak el a forgalmas belvárosi utcán végighajtó teherautó elől, amely nagy sebességgel zúgott végig az utcán.

Sajtótájékoztatóján a miniszterelnök kijelentette: Svédország egyesült részvétében és haragjában, továbbá megfogadta, hogy nem engedik, hogy a gyűlölet lerombolja a skandináv ország értékeit – írja az MTI.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nem tibi
Hát ez ... :-(((
Meg kell állítani ezeket a totálőrülteket mert ez így nagyon nem ...
36
@nem tibi: Ja. Ez így, nagyon nem... Igen rossz statisztika, a 2-3 terror cselekmény / hét. Az autót és a konyhából a kést viszont nem lehet kivonni a háztartásokból.
Alkalom pedig most pláne lesz a támadásra. Itt a Húsvét. Keresztény(nekik gyaúr) ünnep. Előtte pedig, többet is vásárolnak az emberek, tehát többet vannak piacokon, vásárokon, bevásárló központokban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.