Tanta városában 25-en, Alexandriában 11-en haltak meg a robbantásokban.

Pár órával azután, hogy egy bomba legalább 25 embert ölt meg egy kopt templomban az egyiptomi Tanta városában, egy újabb robbanás történt Alexandriában, ugyancsak egy kopt templomnál.

A BBC cikke szerint a második támadásban 11-en haltak meg, a templom előtt gyülekező tömegben robbantottak. A kopt egyház feje is ott volt a robbanásnál, de nem sérült meg.

Két kopt templomnál is robbantottak – több tucat halott

A tantai Szent György székesegyházFotó: Facebook

Az első támadásban 25-en haltak meg, a biztonsági erők vezetője szerint a bombát vagy előzetesen helyezték el az oltár és az első padsorok közelébe, vagy pedig egy öngyilkos merénylő robbanthatott.

Egyelőre még senki nem vállalta magára a két merényletet.

A kopt keresztények a virágvasárnapot ünneplik, az egyiptomi biztonsági erők az ünnep előtt megerősített létszámban készültek, mivel a keresztények ellen több merényletet is lekövettek a közelmúltban.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Nem megfelelő a keresztény világ reakciója ezekre a támadásokra. Pont ugyanazt kellene tenni az ilyen esetekben, mint Izrael(szemet szemért, fogat fogért), arányosan a keresztény halottak számával, megtorló légicsapást kell mérni a muszlimokra.
36
Az is eszembe jutott, hogy kereszténynek lenni, abban a világban lehet csak valami, mármint teljesítmény, muszlimokkal körülvéve, nem a langyos nyugati "nyugalomban"-bár manapság már itt is necces lett a helyzet. No, már csak arra is gondolva, hogy abban a templomban, kb. kétezer ember volt. Mikor van ma, akár csak egy budapesti nagy templomban kétezer ember?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.