Természetesen ez pusztán elméleti dolog, az áramért fizetni kell, hogy fennmaradjon a rendszer, de figyelemreméltó eredmény.

Március 11-én Kaliforniában a megújuló energiákból több áramot termeltek, mint a hagyományosból, emiatt az energia ára többször negatívba fordult. 

Negatívba fordult az áram ára Kaliforniában a napenergia miatt

Az említett napon 4 millió kilowattóra áram volt a napenergia termése. 15 éve még 0 volt a megújuló energiák részesedése az energiatermelésben.

(Index, Quartz)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@division: Azert egyetlen nap, mert az atomeromuveket nem lehet a fogyasztashoz merten fel es le kapcsolgatni, mint altalaban a megujjulo eromuveket!
De igazabol ez mar nem szamit nagy hirnek a cikk cimen kivul, Nemetorszagban mar tobb olyan nap is elofordult, hogy csak megujjulo energiaval biztositottak az orszag energiaszuksegletet. Eppen ezert, a paksi alom megvalosulasa idejere Nemetorszagban mar nem lesz mukodo atomeromu.

Ezekbol viszont lehet messzemeno kovetkezteteseket levonni, ami viszont nem vonatkozik a hazaarulo, orban-nyajra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
r2d2
A legzöldebb energiaforrás! Nincs károsanyag-kibocsátás, fűteni is lehet vele!
Eladott Ország
Kivéve Magyarországot, ahol egy vezető fideszes politikus azt tudta mondani, hogy azért nem
kell napelem vagy szélkerék, mert nem mindig süt a nap és a szél is össze­vissza fúj. Nem úgy
mind bárhol másutt a világon, ahol ezek szerint mindig süt a nap, és a szél is fegyelmezett.
Dániában tavaly volt olyan nap, amikor az áramot teljes egészében a szélturbinák generálták.
Németországban volt olyan nap, amikor annyit termeltek a megújulók, hogy ingyen adták az
áramot. A hatalomszerzésen kívül azonban, mint minden tettének, így energiapolitikájának is van még egy célja: a lopás. Napelemet sok magánszemély és vállalkozás telepíthet, tehát ebből eleve esélytelen leakasztani akkora korrupciós százmilliárdokat, mint egy atomerőmű építéséből. Szélerőmű­parkok építésére sem kellene állami pénzt költeni, szívesen építenek (nálunk csak építenének) magánvállalkozások is. De ha egy beruházásban nincs állami pénz, akkor nincs mit ellopni. A maximum, amit szerezni lehet belőle, egy kis zsebpénz az engedélyekért.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/02/07/vendegiras-uralkodj-es-lopj/
Dániában tavaly volt olyan nap, amikor az áramot teljes egészében a szélturbinák generálták.
Németországban volt olyan nap, amikor annyit termeltek a megújulók, hogy ingyen adták az
áramot. De nem kell olyan messzire menni példákért. Már a szomszédaink is jócskán megelőztek minket. Az összes magyar napelem­kapacitás 77 MW, miközben a csupán kétmillió lakosú Szlovéniában háromszor annyi, az ötmilliós Szlovákiában hétszer annyi, Csehországban pedig huszonnyolcszor annyi. Még Romániában is a magyar kapacitás többszöröse. Hasonló a helyzet a szélenergia hasznosításával is. Lengyelországban nyolcszor annyi szélerőművet telepítettek, mint nálunk, Romániában hatszor többet, sőt még Bulgáriában is a kétszeresét. Romániában a szélkerekek névleges teljesítménye már másfélszerese a paksi atomerőmű teljesítményének. Mit tesz ezzel szemben Orbán Viktor? Horribilis adót vet ki a napelemre, és blokkolja a szélturbina­építést. Amióta ő van uralmon, egyetlen engedélyt nem adtak ki. Ellenben atomerőművet építenek akkor, amikor másutt már zárják be őket.
Eladott Ország
@qxy: atlatszo.hu/2016/07/12/allamtitkarkent-megbukott-l-simon-de-a-velencei-tonal-meg-szamitanak-ra/
L Simon László fidesz: nem kell napelem vagy szélkerék, mert nem mindig süt a nap és a szél is össze­vissza fúj. Nem úgy mind bárhol másutt a világon, ahol ezek szerint mindig süt a nap, és a szél is fegyelmezett. Államtitkárként megbukott L. Simon, de a Velencei-tónál még számítanak rá. Ott is össze vissza fúj a szél, de de legalább pénzeső van a szarházinak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.