Oroszország tudott arról, hogy a szír erők vegyi támadásra készültek – írja az amerikai AP hírügynökség egy névtelenséget kérő forrásukra hivatkozva.

Az ideggáz bevetése után sokan azt feltételezték, hogy a szír kormány felelős a támadásért, amiben több tucat ártatlan civil vesztette életét. Az amerikaiak azt is megkockáztatták, hogy az oroszok már hamarabb tudhattak a támadásról, igaz, bizonyítékot nem találtak rá. Most egy amerikai hivatalnok tálalt ki, miért jutottak erre a következtetésre.

Arról számolt be az AP-nek, hogy egy orosz drónt láttak elrepülni órákkal annak a kórháznak a lebombázása előtt, ahol a vegyi támadás sérültjeit kezelték. Szerinte egy orosz gép bombázta le az épületet, hogy eltüntessék a vegyi támadás nyomait. Kizártnak tartja, hogy az orosz felderítő drón csupán véletlen repült a kórház felett órákkal annak elpusztítása előtt. Pont ezért feltételezik, hogy az oroszok tudhatták, mire készült a szír kormány. Tudták, hogy az ideggáz sérültjeit abba a kórházba viszik. A névtelenséget kérő hivatalnok a kijelentéseit nem támasztotta alá bizonyítékokkal.

Egy másik amerikai hivatalnok viszont arról tájékoztatott, hogy teljes bizonyossággal még nem állítják, hogy az oroszok valóban tudtak-e korábban brutális támadásról, és tényleg az ő repülőjük pusztította-e el a kórházat. Azonban az már bebizonyosodott, hogy a drónt az oroszok vezérelték.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Nyilván putyin hallgatólagos beleegyezése kellett hozzá!!! Gyilkos, elmebejos KGB-s!!!
justhpeter
... és ezekkel barátkozik ez a csúti majom.
papa.49
A nyekernyikov akkor is hazudik ha kérdez, ergo biztos hogy tudtak róla!!!
Csizmás Kond
...szerintem ámerika sokkal jobban tudja mint bárki, hogy ki és miért robbantott...és éppen ezért ha terel akkor tudni való, hogy benne van a keze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.