A német hatóságok gyanúja szerint merényletet tervezhetett a berlini orosz nagykövetség ellen egy marokkói menedékkérő – jelentette kedden a Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság.

A 24 éves férfit még szombaton fogták el egy menekültszálláson a Lipcse térségében fekvő Borsdorfban egy terrorellenes művelet keretében. Súlyos, állam elleni bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást ellene, de előzetes letartóztatásba nem helyezték. Legfeljebb április 21-ig tarthatják úgynevezett megelőző rendőri őrizetben.

A drezdai ügyészség keddi tájékoztatása szerint a feltételezett, tervezett merénylet "potenciális célpontja a berlini orosz nagykövetség" lehetett. Az egyelőre nem ismert, hogy a gyanúsítottnál találtak-e konkrét bizonyítékokat, például robbanószert vagy részletes terveket. A nyomozásba a szászországi tartományi bűnügyi hivatal mellett a szövetségi bűnügyi hivatal is bekapcsolódott.

Az MDR beszámolója szerint a hatóságok a marokkói férfit tartják felelősnek azért is, mert februárban bombafenyegetés miatt ki kellett üríteni egy borsdorfi iskolát. Robbanószert nem találtak az épületben.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Hazazavarni a fenébe, nem etetni! Otthon meg úgy robbanthat, ahogy akar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.