Megerősítette pénteken az üzbég külügyminiszter, hogy kapcsolatban állt az Iszlám Állammal a stockholmi gázolásos merénylet főgyanúsítottja. Az üzbégek közvetve figyelmeztették a svéd hatóságokat.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
relatív
Az európai merénylőkről - mindegyikről - a hatóságok előre tudtak, meggátlásával azokat megelőzhették volna, de a tettig nem jutottak el !

Valami nem stimmel a hatásos védekezéssel... a polgári engedetlenség megtorlásával sokkal nagyobb erők foglalkoznak, gyorsan IS, még az ítélet sem késlekedik !
F_Viktor
@relatív: Írod:
"Az európai merénylőkről - mindegyikről - a hatóságok előre tudtak, meggátlásával azokat megelőzhették volna, de a tettig nem jutottak el !"

Csak Franciaországban az elmúlt 2 évben a titkosszolgálatok 46 ezer terroristagyanús személyt figyeltek meg, köztük azokat is akik ténylegesen terroristák voltak.
E nagy számból meghatározni, hogy ki az igazi terrorista, nem egyszerű feladat, miközben a terroristák is a legmodernebb technikai eszközöket használják, s a titkosszolgálatoknak a polgárai jogait is tiszteletben kell tartaniuk.
Vagyis egy demokráciában nem lehet mind a 46 ezer gyanús, feltételezett alakot börtönbe csukni, kényszer vallatni...
relatív
@F_Viktor: Gondold meg mind a francia, mind a német autós elkövető esetében - akik egyértelműen őrült, egyéni indokkal gyilkoltak, az ISIS utóbbi ' bejelentkezése ' a felelősségre csak egy duma, mert mindent felhasználnak a hitelük tudatosítására, a félelem tartására - egy pár beton-gát megóvhatta volna az ilyen elkövetés ellen a tömeget !

Mintegy előzetes védelemként, függetlenül attól, hogy a tényleges elkövetőket már korábban mint kvázi minden vandalizmusra hajlamost ismerték !

Napjainkban bizony az ilyen elkövetőkhöz hasonló elemeket előzetesen - bármily számban IS, hiszen maga a felkészülés IS elrettentésként hat ebben a körben - erős megfigyeléssel kell a várható bűnös szándékától eltántorítani, ami kétségessé teszi számukra a várható céljuk elérését IS !

Természetesen az általad - nem tudni honnan - ismertetett számú.' gyanús személy ' nem azonos, különböző fokozatú fenyegetést jelenthetnek, így csak kisebb számú, de határozott intézkedést igényel.
1magyar
@F_Viktor: Ezért kell beengedni a bevándorlókat, hogy még több ilyen gyanús elem legyen és szokjanak hozzá az őslakosok a robbantásokhoz,merényletekhez?
F_Viktor
@relatív: ..
1) Ugye nem gondolod komolyan, hogy miden utcát, teret körbe kellene "beton-gáttal" keríteni? :-) Azokban az országokban, ahol még kerítést sem akarnak építeni a határaikra.

2) Írod:
"...erős megfigyeléssel kell a várható bűnös szándékától eltántorítani, ami kétségessé teszi számukra a várható céljuk elérését IS !"

Taktikailag helytelen a felvetésed, ha a feltételezett elkövető tisztában van megfigyelésével, akkor fokozottan ügyelni fog a konspirációs szabályokra, eredménytelenné válik a felderítők munkája.

3) Senki nem tudja megmondani előre, hogy melyik személy milyen fokú fenyegetést fog jelenteni, ezért kell hosszú hónapokig megfigyelni.
S, mint látható, még ekkor sem biztos az eredmény.
F_Viktor
@1magyar: Logikád szerint a magyar orvosok lúggal öntik le a nők nemi szervét, a magyar gyerekek megölik az anyjukat, a magyar autósok piásan vezetnek és embereket ölnek...
1magyar
@F_Viktor: Ha a te gyereked maradna ott egy merénylet helyszínén akkor is ilyen higgadt és elnéző lennél?
F_Viktor
@1magyar: Akkor sem a menekülteket, vagy Merkelt okolnám, hanem csak a terroristákat.
Mert a terrorista ha nem a menekülthullámmal, akkor máshogyan, de be fog jönni Európába. Ha máshogy nem, akkor a rogán letelepedési kötvényével.

És ha a te gyerekedet a házad előtt elüti egy autó, akkor te ezután utálni fogsz minden gépjárművet vezetőt? És útakadállyal lezárod az utcádat ahol élsz?

Tavaly kiszámoltam valakinek, hogy 29 ezerszer több a valószínűsége, hogy közlekedési balesetben halok meg, mint egy terrortámadás során. Itt, Európában, s nem Magyarországon, ahonnan a menekültek is elmenekülnek.
Szókrakész
De khérem alássan!
Ha időben lekapcsolják, akkor nem történhetett volna meg.
Akkor hogyan tartsák fenn az örök rettegés állapotát?!?!?!
Akkor mivel magyarázhatnák meg a rengeteg rendőr, katona utcai jelenlétét.
Akkor hogyan lehetne "a mi javunkat akarva, a mi érdekeinket szem előtt tartva" bevezetni a diktatúrát Európában?!?!
1magyar
@F_Viktor: Rossz példa, az autó nem üti el, csak a hülye sofőr. Ezért vannak ennek is szabályai, hogy részegen pld. ne üljön a volánhoz, vagy orvosi alkalmasság.
De a keresztények közé beengedni a vallás ősi ellenségeit - felelőtlenség.
F_Viktor
@1magyar: Ezt írtam:
"...akkor te ezután utálni fogsz minden gépjárművet vezetőt?"

Írod:
"De a keresztények közé beengedni a vallás ősi ellenségeit - felelőtlenség."

Ez hatalmas butaság!
Talán idézni is tudsz a Koránból, hogy ezt le mered írni?
1magyar
@F_Viktor: Nem,de lehet, hogy sürgősen meg kell tanulnunk.
relatív
@F_Viktor: Ha logikusan gondolkodnánk - ilyen csak rendkívül kis számban fordul elő - ismerve az előfordult eseteket ( már korábban IS voltak ilyenek ) bizonyosan megvédenénk egy tömeget a váratlan sebesüléstől.

Sok helyen alkalmaznak világszerte betontömböket a hirtelen támadások megelőzésére !

Az azért ' érdekes ', hogy minden elkövetéskor - utólag elismerten - a személyek előzetesen a hatóság megfigyelésében voltak ismertek, tehát nem valami előre nem látható tett volt a tényleges gazság. Az IS nyilvánvaló, hogy egyéni meggondolás vezérelte tettüket, nem valami konspiráció, annak ellenére, hogy az ISIS aztán - erejét dokumentálva - minden örültet mint saját tettét ismeri el !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.