Észak-Korea figyelmeztette az Amerikai Egyesült Államokat, hogy ne provokáljon a kommunista ország térségében, mert készek nukleáris csapással válaszolni.

A figyelmeztetést az államalapító Kim Ir Szen 105. születésnapján tartott katonai parádén hangzott el az ország második leghatalmasabbnak tartott emberétől, aki úgy fogalmazott: minden nukleáris csapásra készek mindennel, még nukleáris erővel is válaszolni.

Észak-Korea bekattant, Phenjan kész atomot használni

Fotó: EPA/How Hwee Young

Egyesek attól tartanak, a jelenlegi vezető Kim Dzsongun újabb nukleáris rakétatesztet rendelhet el, a katonai felvonulás pedig egyben erőfitogtatás is volt, amellyel Kim Dzsongun országa nukleáris potenciálját is megmutathatta.

A jelentések szerint ezeknek a földi, és tengeralattjáróról is indítható rakétáknak már akkor a hatósugara, amellyel akár az USA partjait is elérhetik az észak-koreaiak.

Kína, amely a világon egyedüliként légijáratot közlekedtet Észak-Koreéba, pénteken leállította a menetrendet. Wang Yi kínai külügyminiszter szerint a konfliktus bármelyik percben kitörhet a félszigeten, ami olyan háborúhoz vezet, amelynek "nincs győztese". 

Yi ezzel arra utalt, hogy Donald Trump amerikai elnök sem fogja vissza magát Észak-Koreával szemben,  egy anyahajót is tartalmazó harci csoport a térségbe tart. Trump eltökéltségét mutatja, hogy április elején 59 rakétát küldött rá egy szír légibázisra egy, a szír kormánynak tulajdonított vegyifegyver-támadás után, a napokban pedig a legnagyobb, még nem nukleáris bombáját is bevetette Afganisztánban az Iszlám Állam terrorszervezet ellen.

(BBC)

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Lehet támadni a jenkiket, azonban minden konfliktus ellenére, tízezer tonnaszám küldte az élelmiszer segélyt a kis kekec hízott disznó országába, annak ellenére, hogy az élelmiszer jelentős része nem jut el azokhoz, akik rászorulnak, mert a dagi majom szétosztatja a párttagok és vezető katonatisztek között!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@quadrocopter: ...Ne legyél biztos benne hogy elavult rakétái vannak ..Amiről kevesen hallottak az USA is sokáig Orosz rakétákat használt műholdak fellövéséhez ,Az USA rakéták is sorra felrobbantak ..Nem kizárt hogy a 3-dik világháború lenne belőle ha Korreát megtámadná ..Egy ilyen támadás nem a dagadt majomról szólna hanem az usa hatalmi törekvéséről ..Ezt még valószinüen az USA sem próbálja ki ...
Ördögvadász
@gulyasgyula: Az imperialista bírodalom óriási katonai fölényét nem vonja senki kétségbe.
Az USA jelenleg bármely más hatalmat fölulmul és az USA bíztonságát sem fenyegeti senki.
Én személyesen mégis nagyon valószínütlennek tartok egy további Észak Kóreai háborút.
Miért?
2014-óta a fiókban hever egy kidolgozott terv.
Csak nagyon röviden, dióhéjban: Oroszország átveszi teljesen Észak Kórea védelmi igazgatását és garantálja az ország szuverenítását.
Kína pedig gazdaságilag, egy úgynevezett Marsall-Plan szerint felépítí az orszádot, bevonva a környezõ országokat is, és bekapcsolja a világ 'vérkeringésébe'.
Ez így két sorban tudom elég abszurdnak hangzik, de ez a terv.
Kína halkan a napokban a következõt mondta: 'Amelyik fél az elsõ rakétát kilövi az ellenfélre, az veszíteni fog'.
Oroszország, Kína és mindegyik ország a térségben stabilitást szeretnének, az szeretnék, hogy a bírodalom távozzon a térségbõl.
A fent említett terv szerint pedig nemcsak Oroszország és Kína profitálna Észak Kórea felépítésen, hanem a környzõ országok is.
Az egyedüli vesztes, aki nem profitál belõle, az a bírodalom.

Én azt hiszem, de ez csak az én véleményem, hogy a fent említett tervet most kiveszik, ha már elõ nem vették a fiokból. Miért?
A hatalmas bírodalmi vízi, légi, szóbeli fenyegetõzés ellenére, Oroszország és Kína nyugodtak, mintha mi sem történne. Ez elég furcsa.
Vagy csak nekem tünik így?
gulyasgyula
@Ördögvadász: ...Nem ilyen részletesen de valami hasonlóról tudtam én is ..Nem is biztos hogy olyan nagy az USA fölény mikor a legnagyobb Atom arzenál a világon az OROSZOKÉ ..Folyamatosan mozgó , bemérhetetlen kilövő állomásokal ..Meg jósolni se lehet mi lenne ha valaki fitoktatná az erejét ..
quadrocopter
@gulyasgyula: Csak a sorozatos rakétakudarcokat nézd, nincs mit magyarázni.
A jenki technikai fölény vitathatatlan. Mi koze az orosz rakétának a koreai kísérletekhez?
Amerika, ha szándékában állt volna, rég maga alá gyűrhette volna a kis dagit. Nem dél-koreai hadihajók süllyesztettek el északi halászhajókat, lett volna alkalom beavatkozni, az oroszok már nem csókolgatják É.-Koreát. A jelenleg rendelkezélsre álló északi rakéták max. a Japán szigeteket és azokon lévő jenki támaszpontokat képesek elérni.

-Észak-Korea mára komoly atomfegyver-arzenállal büszkélkedhet ...
kitekinto.hu/2017/.../eszak-korea-mara-komoly-atomfegyver-arzenallal-buszkelkedhe...
2017. ápr. 10. - Észak-Korea rövid – 1000 kilométer alatti – hatótávolságú rakétáinak ... Megszületett a Nodong nevű, ezer kilométeres hatótávolságú rakéta, amely Scud-jellegű,...

-Amerika válaszolt az észak-koreai provokációra Magyar Nemzet
mno.hu/kulfold/amerika-valaszolt-az-eszak-koreai-provokaciora-1389011
2017. márc. 7. - Az Egyesült Államok elkezdte a THAAD típusú rakétavédelmi rendszer egy ... érő fenyegetésnek tekinti a rakétarendszer nagy hatótávolságú radarjait. ... Észak-Korea rakétakísérletei miatt sokat változott a közvélemény, ...

Mintha nem úgy nézne ki a dolog, hogy a jenkik támadnának É.Koreára!
Ördögvadász
Végül is minden szuverén országnak joga van, vagy joga lenne szükség esetén megvédeni magát. Egy rakéta teszt mindjárt agressziót jelent, mondja a szuperhatalom!?
Ördögvadász
A The National Interest (NI) legújabb száma - How North Korea Could Kill Millions of People - szerint egy esetleges US támadás beláthatatlan következményekkel járna az egész térségre. És nemcsak a térségre.
Ugyanis Észak Kórea becslések szerint legalább 100 db. R17, Nodong és KN-02 Toksa ballisztikus rakéta tulajdonában van és az a Dél Kóreai és Japáni atom erõmüvekre óriási veszélyel járna.

Amit még a cikk itt nem közöl, de más forrásokból olvasható, hogy Kim képes ma, hogy pillanatok alatt a teljes US infrastrukturát megbénítsa, ami hatalmas károkhoz vezetne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.