A rendőrség a nagy erőkkel keresi a clevelandi Steve Stephenst, aki vasárnap a nyílt utcán ölt meg egy idős férfit, a gyilkosságot pedig élőben közvetítette a Facebookon. A BBC szerint a gyilkos véletlenszerűen választotta ki áldozatát, és egy újabb Facebook-videóban közölte, hogy újra ölni fog.

Frank Jackson, az Ohio állambeli nagyváros polgármestere nyilvános felhívásban fordult a tetteshez, arra szólítva fel őt, hogy adja fel magát a rendőrségnek, és "többé senkinek se ártson".

A videón a férfi azt állította, hogy 13 embert ölt már meg. A rendőrség azonban nem erősítette ezt meg. Calvin Williams, a város rendőrfőnöke közölte, nincs tudomásuk róla, hogy más áldozatok is köthetőek lennének hozzá.

A gyilkosságról készült videó három órán át volt fenn a közösségi portálon, mielőtt eltávolították, az elkövető teljes Facebook-fiókjával együtt.

A cég szóvivője közleményben szögezte le, hogy borzalmas bűncselekményről van szó, és nem engednek ilyen tartalmat közölni a Facebookon.

„Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a Facebookot biztonságos környezetnek tartsuk meg, és kapcsolatba lépünk a hatóságokkal az olyan vészhelyzetekben, amikor valakinek a testi biztonságát közvetlen veszély fenyegeti”

- mondta.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.