Aljakszandr Lukasenka fehérorosz diktátor sietett üdvözölni a török népszavazás eredményét, ami az alkotmány rendszer gyökeres átalakításával szinte teljhatalmat adott Recep Tayyip Erdogan elnöknek. Német politikusok ugyanakkor hűvösen fogadta az eredményt. A német szövetségi kormány tudomásul veszi a törökországi népszavazás előzetes végeredményét és tiszteletben tartja a török polgárok azon jogát, hogy döntsenek hazájuk alkotmányos berendezkedéséről - idézte az MTI Angela Merkel német kancellár és Sigmar Gabriel külügyminiszter közös hétfői közleményét. A németek kancellár ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a török alkotmányos berendezkedést alapvetően megváltoztató, Erdogan elnöknek lényegében teljhatalmat adó népszavazáson alig kerültek többségbe az igenek. (Az előzetes adatok szerint a vasárnapi referendumon 86 százalékos részvételi arány mellett a szavazók 51,34 százaléka igennel, 48,66 százaléka nemmel voksolt a 18 pontból álló alkotmánymódosításra, amelynek révén...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
Egyébként, Merkel ne reklamáljon. Németországban(és nagyjából az egész EU-ban) meg az van, amit ő akar. Bele is őrülne, ha nem így lenne. Az ő hatalmi formája, a kancellári állam vezetés.
Lepényleső
Á dehogy,az új választási törvényünket alkalmazta?
Szókrakész
De ha nem nyert volna, akkor Merkelnek eszébe nem jutna kételkedni az eredményben.
36
@Szókrakész: Ausztriában pl. a boríték nem ragadt, csak hogy tolják a választást, amíg a nagypolitika valami bevándorlás ellenes(nek kinéző) intézkedés csomagot a társadalom orra alá nem nyomott. De, ott is igen szoros volt, így is az eredmény.
Peller Anikó
@36: Na kis rohadék mekkergült, érdemes volt a trilló Eurót beletömni a törökbe, most legalább vesznek rajta röpcsit. Ez ugye azzal együtt már fenyegetés, hogy Európa török lesz?
Peller Anikó
Jaa és hülye piccha, persze, hogy csalással lett meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.