Nikolay Andruschenko a szentpétervári Új Pétervár című hetilap alapítója és szerzője volt, a város egyik kórházában halt meg szerdán.

A 73 éves férfit még márciusban verték meg brutálisan az utcán, súlyos fejsérüléseket szenvedett, haláláig már nem is nyerte vissza eszméletét, mesterséges kómában tartották. Támadóit azóta sem azonosították.

Belehalt sérüléseibe a megvert orosz újságíró

Andruschenko ismert volt tényfeltáró munkáiról, a városi politikát érintő korrupciós ügyekkel és hatósági erőszakkal is számos alkalommal foglalkozott pályafutása során, de Putyinnal szembeni kritikái miatt országszerte ismert volt. A lap a közelmúltban cikksorozatot közölt a városi hivatalnokok maffiakapcsolatairól.

2007-ben le is tartóztatták, és állítása szerint őrizetbe vétele idején meg is kínozták. 2009-ben egy szentpétervári bíróság rágalmazásért ítélte pénzbüntetésre.

(444)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@SystemError: A köteles csak szimplán fél, ő egy rettentően gyáva szarjankó, ha azt mondom az autó ami hazaviszi megállás nélkül kanyarodik be a portájára, láttam elégszer...Az udvaron őrség, a házával szemben is ,,fakabát,, az utcán, a kapu csak addig van nyitva míg behajtanak...
Ennek nincs egyetlen spontán megélt pillanata se, örökké a testőrök vigyázzák, tán még a budin is!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Soros megbízásából volt ez mi...:) Tételezzük fel Putyinról is a legrosszabbat és Sorosról is. Ehhez képest, aki Putyint és a szamár vonszolta lada"szamarát" választja az kurvára megérdemli. Sőt költözzön is oda azonnal. Ajánlom Moszkva agglomerációját. Nyugodtan menjen is le sétálgatni este és közben nézzen mindenki szemébe mélyen... Tök jó lesz és igaz, semmi mellébeszélés..:) Bayernek különösen ajánlom!
papa.49
Ki hiszi, hogy nem a putyin keze van ebben, mert én biztos vagyok benne, ez egy szaralak az kétségtelen!!!
SystemError
@papa.49: Meg miközben imádják a "rendszerváltó" fideszesek a Putyint, ki is volt ő előtte a KGB vezére...
papa.49
@SystemError: Azt nem tudom de ő is ezredesi rangban szolgált, ennyi biztos, tehát nem a ,,kulizók,, között volt!!!
papa.49
@SystemError: Hányadik ilyen eset lelövik a nyílt utcán este, megmérgezik Londonban, erre már fel kéne nyílnia a szemeknek!!!
SystemError
@papa.49: Welsz Tamás, Felcsúti juhász, Ferenczy Krisztina(beteg volt, de egy kis méreg segíthetett. Kimutathatatlan doppingot tudnak, akkor ez semmi..). Ki tudja Simicska mire gondolt, amikor azt mondta "nehogy holnapra halott legyek"...Nem sok mindent állított Viktorral szemben, de ezt is... Simicskának amúgy is egy esélye van nem bukni Viktorral, ha nem gazdasági jellegű bűncselekménnyel jön elő vagyis gyilkossággal. Pintérnek az olajos korszakból már megvolt a rutinja az ilyen ügyekre
papa.49
@SystemError: Egy biztos az aljasságuk határtalan!!!
SystemError
@papa.49: és akinek aljassága határtalan az sok mindent tud önigazolni, főleg ha ezermilliárdok és a lebukás a tét... Ma már tudjuk mire kellett Mészáros, akkor csak sejtettük. Egy nappal a választás előtt halt meg a juhász... ha akkor nyer, akkor nincs stadion stb.. Persze minden haláleset így megy úgy volt, de egy ilyen tipusú gyilkosságot nem fognak gyilkosságként feltüntetni...:) Az, hogy a juhász azon a héten/napon halt meg kb a lottó 5-ös.. Welsz nem az a típusú ember volt, aki öngyilkos lesz és nem az a tipusú, aki egy rendőrautóban teszi ezt meg. Ellenben az egész politikai elit ügyeit ő intézte, kurvák, drog, hamis személyazonosságok. Mondhatni nyerő helyzetben volt és addig ebből is élt... Én az a tipus vagyok, ha a mérleg egyik nyelve kb a lottó főnyeremény valószínűsége a másikon pedig 10 tény, ami adja magát, akkor elhiszem akármilyen hajmeresztő is jó polgárként belegondolni.
Ferenczy Krisztina lehet véletlen volt, de a többi szerintem nem és szerintem ebből volt, amit Simicska is tudott...
papa.49
@SystemError: Szerintem még a Ferenczy Kriszta se volt véletlen ott is volt ,,segítség,, persze tudom rákos volt...
A Lajos sok mindent tud többek között azt is meddig mehet el a gecivel szemben!!!
SystemError
@papa.49: Hát pont ezért nem szúr szemet a halála... Lajos azzal, hogy harcban maradt, szerintem beáldozza magát, hiszen nincs más forgatókönyv. "Minden út Rómába vezet" Valószínűleg hosszas kivéreztetés alatt van Viktor. Médiatulajdonosként pontosan tudja az optimális időt, ami leköti és tudatosítja a közönséget:) Őszintén megmondom már engem is kurvára érdekel, hogy mi lesz a szívbe szúrt karó! El nem tudom képzelni mihez kellhet Kövérnek a gránátvető, ami egy tömegből nem csak a "bűnöst" fogja eltalálni..:) Ha kicsit belegondolunk abba a gránátvetőbe, ami egy tüntetés szintjén tömegpusztító, amiben békésen tüntető emberek is meghallnak akkor megérthetjük a Kövér egér agyával, hogy valamitől nagyon fél és az nem a Soros.
papa.49
@SystemError: A köteles csak szimplán fél, ő egy rettentően gyáva szarjankó, ha azt mondom az autó ami hazaviszi megállás nélkül kanyarodik be a portájára, láttam elégszer...Az udvaron őrség, a házával szemben is ,,fakabát,, az utcán, a kapu csak addig van nyitva míg behajtanak...
Ennek nincs egyetlen spontán megélt pillanata se, örökké a testőrök vigyázzák, tán még a budin is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.