Meghalt a jogvédelemmel foglalkozó tekintélyes orosz újságíró, akit egy hónapja támadtak meg Szentpéterváron. Szerda reggel a kórházban elhunyt Nyikolaj Andruscsenko, a Novij Petyerburg (Új Pétervár) című lap újságírója, akit még március 9-én ismeretlenek támadtak meg és vertek agyba-főbe Szentpéterváron. A 73 éves zsurnalisztát súlyos fejsérülésekkel szállították korházba, majd több műtét után mesterséges kómába helyezték. Andruscsenko újságíróként bűnüldözésre és jogvédelemre szakosodott, tevékenysége sok vitát váltott ki Oroszországban. Többek között rágalmazás, uszítás, illetve a hatóságok megsértése miatt is folyt ellene eljárás. Vlagyimir Putyin elnök egyik leghangosabb kritikusaként tartják számon: egyik elhíresült kijelentése szerint Putyin a szovjet időkben felhalmozott feketepénzekből épített multinacionális cégbirodalmat, segítségével pedig Oroszországban a titkosszolgálat vette át a hatalmat. 2007-ben a "Miért megyünk el november 25-én az Ellenkezők menetére" című,...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Durvulnak a módszerek. Azelőtt a meghívott ország vezetők - ha nem voltak elég barátiak- szívrohamban hunytak el. Igaz, akkor még Szovjetunió volt.Putyin nem szarozik!
grincss
@Manhattan: Nálunk is ez lesz, ha Orbán elnök lesz?
Macskaszem
@grincss: Eddig is voltak itt furcsa elhalálozások, lehet, hogy lesz ez még durvább is. Ez a kúrmány is rosszul tűri a kritikát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.