Egy új kutatás alapján a férfiak inkább használnak szexista és homofób vicceket, ha a férfiasságukat akarják megerősíteni.

Emma O’Connor, a Nyugat-Karolinai Egyetem szakértője szerint a becsmérlő humor gyakran azt a célt szolgálja, hogy az egyén saját társadalmi identitását erősítse.

Kutatási eredmény: a sérült önérzetű férfiak szeretik a homofób vicceket

Hogy felmérjék, hogy a homofób és szexista viccek esetében ez mit is jelent, a szakértők két kísérletet hajtottak végre, melyekben összesen 387 heteroszexuális férfi vett részt.

Az alanyok kérdőívet töltöttek ki, mellyel szociális attitűdjüket, személyiségüket, valamint a homoszexuális férfiakkal és a nőkkel szembeni előítéleteiket mérték fel. A szakértők azt is elemezték, hogy a résztvevők milyen típusú vicceket szeretnek.

A kutatás rámutatott: a homofób és szexista viccek az önmegerősítést szolgálják azon férfiaknál, akik bizonytalanabbak saját férfiasságukban.

A férfiak azt remélik, az ilyen viccekkel férfiasabb benyomást kelthetnek. Úgy tűnik, a homofób és szexista poénokkal távolságot tudnak teremteni maguk és az általuk nem kívántnak ítélet vonások közt.

A kutató bízik benne, hogy az eredménnyel könnyebbé válik annak megértése, hogy miért jelennek meg az efféle viccek.

(24.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
ez a kokainista hülye Freud már 100 évétől is több, h miket tudott kitalálni... és még mintha mindig bejönne az ő igazsága...
nezelodo
Valószínűleg ezt a cikket nem ismerteti a Lázár a kormányinfón.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.