Iszlamista szélsőséges gyilkolt meg egy rendőrt csütörtök este Párizsban. Az Iszlám Állam terrorszervezet közleményben jelezte, az ő katonájuk volt a támadó.

Csütörtök este Párizsban a Champs-Élysees-n egy rendőrt megölt, kettőt pedig megsebesített egy 39 éves férfi, akit lelőttek a hatóság emberei. 

A támadó egy rendőrségi furgon mellé ált be autójával, abból nyitott tüzet, az egyik rendőr itt kapott halálos sérülést. A támadót üldözni kezdték a hatóság emberei, lövöldözés folyt köztük, ekkor sérült meg két másik rendőr. Végül a férfit lelőtték. 

A rendőrség előtt ismert volt a támadó, iszlamista szélsőségesként tartották számon a Párizs egyik külvárosában élő férfit. A támadás után nem sokkal az Iszlám Állam terrorszervezet saját katonájának nevezte a férfit. 

Francia lapértesülések szerint a férfit 2005-ben háromszoros gyilkossági kísérletért 15 évre börtönbe zárták (többek közt akkor is rálőtt egy rendőrre), de végül jó magaviselettel hamarabb szabadulhatott. 

A francia elnök már csütörtök este egyértelműen terrortámadásnak minősítette az esetet. Franciaországban vasárnap tartják az elnökválasztás első fordulóját, az eddig is magas készültségi szintet most még magasabbra emelték.

(444, France24)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.