Cuba Gooding Sr. bluesénekesként volt ismert, 72 évet élt. Egy forgalmas utcán állt az autója Los Angelesben.

Meghalt Cuba Gooding Sr. bluesénekes, az Oscar-díjas színész, Cuba Gooding Jr. apja.

A 72 éves énekest csütörtökön az autójában találták meg holtan Los Angeles Woodland Hills negyedében. A férfi halálának okát a helyi halottkémi hivatal vizsgálja. Az autóban, amely egy forgalmas utcán állt, kábítószeres felszerelést és alkoholt is találtak. A TMZ celebportál szerint túladagolás lehet a halál oka.

Idősebb Gooding az Everybody Plays the Fool című számmal lett híres, amelyet a 70-es években a The Main Ingredient R&B együttes énekeseként adott elő. A toplistás siker tette lehetővé, hogy családjával Bronxból Dél-Kaliforniába költözzön. Apja annak idején Barbadosról szökött 1936-ban Kubába, ezért adta fiának a Cuba keresztnevet. Onnan érkezett Manhattanbe, ahol taxisofőrként dolgozott.

Gooding 1977-ben kezdett önálló karrierbe, két albuma jelent meg a Motown lemezkiadónál. A nyolcvanas években ismét csatlakozott a The Main Ingredienthez. Szólókarrierjét 1993-ban fejezte be, és az együttes 1999-es újjáalakulásában sem vett már részt. Néhány alkalommal a filmvásznon is feltűnt kisebb szerepekben.

Négy gyermeke közül három színész, egy pedig zenész lett. - írja a hvg.hu.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ennyi évesen Bronx után és ilyen családi élettel. Nem szép halál, de ez a társadalmilag elfogadott verzió. Valószínűleg eléggé elvolt az öreg a bőrében:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.