Szerdán az Európai Bizottság közzétette a válaszát az Orbán-kormány által kezdeményezett nemzeti konzultációra, amelyben minden abban fogalmazott "kérdést" tételesen megcáfolnak.

A HVG szerint az EB által kitöltött nemzeti konzultációban minden abban foglalt állításról azt írják, hogy azok tévesek, és melléteszik, hogy mi az igazság:

Téves állítás: „Brüsszel a rezsicsökkentés eltörlésére akar kényszeríteni bennünket.”

– Az igazság: A Bizottság egyetért Magyarország célkitűzésével, hogy a háztartások megfizethető energiához jussanak. Ezt a leghatékonyabban versenyalapú energiapiaccal, az energiahatékonyság és az innováció előmozdításával lehet elérni, valamint ha európai szinten együttműködve garantáljuk az energiaellátás biztonságát.

 Téves állítás: „Brüsszel kényszeríteni akarja Magyarországot, hogy illegális bevándorlókat engedjünk be.”

– Az igazság: Az Európai Unió küzd az illegális migráció ellen, és segíti a tagországok külső határigazgatás terén végzett munkáját.

Téves állítás: „A Magyarországra tartó illegális bevándorlókat az embercsempészek mellett bizonyos nemzetközi szervezetek is törvénytelen tevékenységre ösztönzik.”

– Az igazság: Az Európai Unió nem tolerálja az embercsempészetet, és sok éve küzd a bűnözésnek e kizsákmányoláson alapuló formája ellen.

Téves állítás: „Egyre több külföldről támogatott szervezet működik Magyarországon azzal a céllal, hogy hazánk belügyeibe átláthatatlan módon beavatkozzon.”

– Az igazság: A nem kormányzati szervezetek, azaz a civil szervezetek működési feltételeit elviekben a nemzeti jogszabályok határozzák meg. Ami az Európai Uniót illeti, az uniós intézményekre szigorú szabályok vonatkoznak az átláthatósággal és a lobbitevékenységgel összefüggésben.

Téves állítás: „Brüsszel támadja Magyarország munkahelyteremtő intézkedéseit.”

– Az igazság: Sem a Bizottság, sem az Európai Unió nem támadja a magyarországi munkahelyteremtő intézkedéseket.

Téves állítás: „Magyarország elkötelezte magát az adócsökkentés mellett. Brüsszel most emiatt is támadja hazánkat.”

– Az igazság: Az Európai Bizottság nem avatkozik be a nemzeti adópolitikákba, és ez nem is célja. Az adózással kapcsolatos uniós szabályokról a tagállamok egyhangúlag döntenek, tehát a jelenlegi uniós szabályokat a magyar kormány jóváhagyta.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
@Zeta: 17.40
Nem kell azt várni sem az Uniótól, sem Simicskától, sem senkitől azt, hogy eltakarítsa a Fideszes kleptokrata féldiktatúrát! Ez a mi dolgunk, senki másé!
Folytatni kell a tüntetéseket és mindenkinek ki kell menni, akinek elege van abból, ami ebben az országban van!
Szerintem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Nem igazán átütő reagálások. Ez nem hallatszik! Ettől Viktor győztesként jön haza, csak lovat kapott a törzsfőnök.
nyanya001
Brüsszel megint megtámadta az országot. ... :)
Béla333
@Zeta: 17.40
Nem kell azt várni sem az Uniótól, sem Simicskától, sem senkitől azt, hogy eltakarítsa a Fideszes kleptokrata féldiktatúrát! Ez a mi dolgunk, senki másé!
Folytatni kell a tüntetéseket és mindenkinek ki kell menni, akinek elege van abból, ami ebben az országban van!
Szerintem!
Peller Anikó
"Az Európai Unió nem tolerálja az embercsempészetet és küzd az illegális migráció ellen"

Hazugság. Amikor hirtelen 2 millió arabot csempéztetek Európába akkor éppen mit toltatok?
quadrocopter
Diplomatikus a "téves álltás" megjepölés! Egyenesen mocskos hazugság, nem "téves álltás"!
Béla333
@Mirabilis: 18.39
Az orosz követségnél sem voltunk valami sokan, pedig az azért elég komoly téma volt!
Nem elég egyszer egy 70 ezres tüntetés!
Legalább 100 ezer ember kellene és addig folytatni, amíg érdemi változás nem lesz!
volvós
Ez a viktorka egy szado...szinte élvezi, ha egy bizottság
a porig alázza, megszégyeniti...Csodálkoztam volna, ha egy értelmes
szó elhangzik a disznotrágya szagu szájából... Német csatornán néztem
a közvetitést, ahogy a nagy pocakjával, zsebreb@szott kézzel, hokizva
gurult a padsorban, közben volt minden, nyakkendö-igazgatás, szájnyalogatás,
vállrángatás, és magyar beszéd...lehet, hogy szóltak neki a tolmácsok,
hogy ebben a házban Ö ne makogjon " angolul "Amig beszélt ( illetve felolvasott )
a közönség, mint egy kabaréban röhögött...Hát ez van !!! Ott már nincs
szavahihetösege, csak Azerbajdzsánban...
nezelodo
@quadrocopter: Egykor az ifjú titán azt vágta oda Antall miniszterelnök úrnak, hogy a "miniszterelnök úr hazudik". Na most visszanyalt a fagyi, ugyanezt írták Brüsszelből Orbánnak, az általuk használt diplomáciai nyelven. Képzeljük el, ha Orbán stílusában írták volna, mekkora lenne a felhördülés a Lendvai utcában!
justhpeter
Csak a valóság nyert igazolást, amennyiben nyilvánossá vált az a köztudomású tény, hogy Orbán hazudik.
Zeta
@Béla333: korábban ezt már többször leírtam , máshol ma is ! Félek, hogy nyugalom lesz. A kormánynak lesz ideje " építkezni" , pedig tüntetésekkel, SZTRÁJKOKKAL állandó feszültségben kell tartani a " kormányt"!
nezelodo
@justhpeter: 19:38. Úgy mintha olvasná, pedig kívülről tudja, és fújja.
Peller Anikó
@Mirabilis: majd hazamennek. A focistákat ő rángatja tehát rombolás nem lesz. De ha véletlenül lenne akkor jönne csak elő az igazi orbán, casus belli, csak erre vár. Nálunk ugyanis senki nem akar meghalni egy nyomorult cigány miatt.

A csempészés hogyan történt? Nagyon egyszerűen, szinte semmit sem kellett tenni csak vakkantani egyet, egyetlen mondatot. És egy hét alatt egy Egervárát ostromló seregnyi allakakbaromot sikerült becsempészni Európába. Így lehet egy mondattal tönkretenni Európát (mivel Európa szétesik és elfoglalják a mohamedek. A torkodat meg elvágják. Persze van akit csak elgázolnak egy teherautóval). Ha nem lenne világos kire gondolok mint főcsempész, a banyára gondolok aki húzza maga után az elmebeteg politikusnyaloncokat.
nezelodo
@Peller Anikó: Bizonyára nem emlékezel, mert az ókorokban volt, közel három éve, amikor a Merkel idejött, és szóba sem állt Orbánnal, csak odabökte neki az ukázt, hogy ne engedje át a migránsok ezreit naponta ellenőrizetlenül. Másnap már Győrben egy-egy vonatról, ami Németország felé tartott, 2-300 arabot szedtek le. A vasúti alkalmazottak elmondása szerint már hónapok óta tartott, és a gondoskodó kormányunknak esze ágában sem volt az érvényben lévő törvények szerint megállítani az áradatot. Na innen szép ám Európa megmentőjének kikiáltani magát Orbánnak. Mit ne mondjak, nagyon hiteles! Vagy mégse?
Peller Anikó
@nezelodo: egyetértek veled, le kellett volna lőni aki engedély, útlevél és vízum nélkül átlépte a határt, meg kellett volna állítani őket igazad van.

Dehiszen ezért építette a cibán rohamléptekben a kerítést, akkor amikor még mindenki olyan hülye volt hogy fel sem tudta fogni mi történik itt Szegeden amikor naponta tízezrek gyalogoltak keresztül rajtunk.

Igenis megállította az áradatot, a kerítésépítés az egyetlen jócselekedete az országgal és Európával is. Védi a hazánkat és Európa külső határát.

Ezért nem kell lelőni őket, mert most van kerítés és szigorú (?) őrizet. Az egyetlen hiteles dolog amit ez a geci tesz.
egyvandor
A háztartások rezsicsökkentését szolgála a saját energiaforrások adóztatása ugyi nertársak?! Elmesélnétek miért folyatjátok át haveri kezeken az energiahordozók forgalmazását? Ja hogy ne szenvedjen kárt az alkotmányos költség?
egyvandor
"Unió nem tolerálja az embercsempészetet,"
Ellenben Gorbán csak az általa nem kézben tartott fuvarozókat zaklatta a migránsok transzportálásakkor. Majd dömping szerűen sajátjai szervezetten szállíthatták az ugyanúgy ellenőrizetlen személyeket..
egyvandor
"hogy hazánk belügyeibe átláthatatlan módon beavatkozzon"
Én úgy látom Gorbánék alakítják sorsunkat titkos szerződésekkel, állami megbízásokat lenyúló offsoros bizniszelésekkel, ... Mire végig írnám elhánynám magam.
nezelodo
@nezelodo: Nem kell lelőni senkit, nem lenne jó ha aknamező és SZ100 rendszer védené a határt, mint egykor Ausztria felől. A Bakondi talán tudna mesélni arról az őrületről is. Az öntömjénezésről meg annyit, hogy a határzárat is egy idegen hatalom, Németország kemény felszólítására rendelte el, és akkor találta ki, hogy milyen nagy lesz ő, mert "feltalálta Európa védelmét"!
Emellett vannak nemzetközi szerződések a menekültekkel való eljárásról, amit mi is aláírtunk. Csak be kellene tartani, és nem kellene a képünkbe hazudozni erről is mint annyi másról is teszi. Képzeld el mennyi áldozat lett volna 1956 után, ha a szomszédok is ilyen orbáni menekült kezelési eljárást csináltak volna. És ne gondold, hogy a mieinkek, akik nekimentek akkor a határnak, csupa magasztos forradalmárok voltak!
nezelodo
@Peller Anikó: Bocs az előbbit Neked szántam...
Peller Anikó
@nezelodo: Te össze akarod mosni a magyar, európai kultúrájú (ok, kultúrálatlanságú) menekülteket -akik nyilvánvalóan nem azért mentek nyugatra hogy vallási okokból elvágják a vendéglátóik torkát- az iszlámon vadított, uszított, nullára lebutított, amúgy használhatatlan gyerekcsináló zombikkal? Nincs több kérdésem.
Nessy
Lassan itthon is sikerül olyan embertelen, gyűlölködő egyedekké változtatni embereket, , mint azokat, akik ellen tiltakoznak.
Jó, tudom, nálunk a pirézeket is utálják!
nezelodo
@Peller Anikó: Akarja a fene összemosni, nem kell rögtön sündisznó állásba állni,mert valakinek más a véleménye. De hogy jön ide a kibombázott emberek menekülése, ha én ilyen helyzetbe kerülnék nem az járna az eszembe, hogy mások torkát elvágjam! Persze itt már egy nárcisztikus személyiségzavarú vezető is elég, hogy egymás torkát elvágják néhányan az uszítására. Aztán ugyanazok fel vannak háborodva, ha a muszlimok is megteszik! Észre kellene venni, hogy a mi zseniális vezetőinknek nagyon jól jön a menekültválság, mert ezzel hergelve a tömegeket, ők zavartalanul lophatnak tovább és árulhatják az országot azoknak, akiket a rendszerváltáskor hazazavart Orbán. Ha meg annyira retteg a vezetés, mondja fel azokat a nemzetközi egyezményeket, amelyek a menekültekre vonatkoznak. Tök mindegy már, a hatalmon lévőknek sikerült mélypontra juttatni a megítélésünket.Vagy akkor elapad a pénz is amit erre a célra szán a nagy ellenség, Brüsszel?
1magyar
@nezelodo: Ha rajtad és az uniós vezetőkön múlna már egész Afrika itt lenne.
Cicamama55
@Mirabilis: ápr.26 18.40 A letelepedési kötvények értékesítésével, biztosan erre gondolt! :)
RonaGyuri
Keresztényi gyökerek hiánylata

lehet benne valami, de tartok tőle, hogy Őfenesége számára nem lenne túl praktikus

Nagyon az az érzésem – amit történelmi tanulmányaim, irodalmi járkálásaim mellet más művészek is okadatolni látszanak, igaz nem ismerem Kancsi mancsi szemtanúi nyilatkozatait =)) -, hogy Európa keresztény hagyományaiban (amiket Őfenesége állandóan hiányol napjainkban) a központi elképzelésektől való eltérés, napláne annak hangoztatása nem igazán talált toleranciára! =))
egyvandor
@Nessy: "Lassan itthon is sikerül olyan embertelen, gyűlölködő egyedekké változtatni embereket,"
Ha valaki mellébeszélés nélkül el tudná mondani mi a lényegbeli különbség egy isis vezető és Gorbán logikája közt az érdekelne.
egyvandor
@Zeta: A rosált Gorbánra csak egyetlen átütő válasz hatna. De az a saját fizikai végét és nertársainak bukását jelentené.
Hari
@egyvandor: ez az oszd meg és uralkodj ősi római politika lényege. Mindenki tőlem függjön !! A különbség világos:az isis nyíltan rombol. Orbanék pedig alattomosan, jogilag nem, vagy nehezen tåmadhatô módon pusztítják, aki, vagy ami nekik nem tetszik.csakhogy fenntartsåk hatalmukat:-. Ha akarom az isis eljåråsa átlátható , kiszámítható, ez orbánéknåk nem.
hetöndöe
@TASzSz: Senki de erősen érintett az ügyben vazzze!
libellle
@Zeta: azert nyomtam meg a tetszik gombot mert a beirás jó csak a ló volt már meghalva amit kapott és a sok valagonrugdusás is jó erös volt amit viktorka kapott minden oldalról
libellle
@Mirabilis: pelleraniko nem fogja magát kialudni örökös deliriumban él.
libellle
@1magyar: mert egyébként kin mulik Europa sorsa? orbánon, nem akarod magad ugy mint ö nevetségesse tenni. Mert azt is mondták neki a héten, hogy ö senki, semmibe nincs beleszolása!!! PONT!
1magyar
@libellle: A muszlimok keressék meg a nyugdíjadat!
Lepényleső
A történelmet a győztesek írják-állítólag. A győzelemhez pedig a kétmillió szavazat kell-mindegy, hogy milyen aspektus vezérli őket,de a vezérlés egy kézben,azaz egy uralkodik tiz millión?
Ezért nem Magyar Köztársaság,hanem Magyarország?Lesz ez még bánság is?
magyarbakancs
"Brüsszel is válaszolt a nemzeti konzultációs kérdésekre."
Távirati stílusban.
Pénz nincs stop.
Elég ennyi belőletek Stop.
libellle
@1magyar: igen, részben tszik. és részben a magyarokét és az europaiakét is.
Villon
@1magyar: A Te magánnyugdíj megtakarításod pedig Orbán védje meg!
Villon
@Peller Anikó: És Te úgy gondolod, hogy mindenki aki háborús országból menekül Európába, azért teszi, hogy európai ember nyakát vágja el?
nezelodo
@1magyar: Zseniálisnak akarsz látszani! Hogyan állapítottad meg, hogy ha rajtam múlna egész Afrika itt lenne? Talán én vagyok a Habony, meg Orbán, akik az unokáink kontójára árulják a letelepedési kötvényeket? Én bólogatok Brüsszelben az uniós uraknak, pitizve, az ellopható euró milliókért, itthon meg rettegésben tartom a hülyéket, a süket dumával, migrákkal, Soros nevelő apámmal? Gondolkozz, léteznek törvények, csak be kellene tartani, és nem a népet kellene önös, hazug, tudathasadásos érvekkel sokkolni. Hiába már évezredekkel ezelőtt is nagy tiszteletnek örvendtek a hibbant uralkodók, és a jelek szerint nálunk is nagy a kereslet irántuk.
advocat
A reszsicsökkentés úgyis elérhető, hogy a kialakult világpiaci árakat azonnal a magyar háztartásokba is bevezetik. Csökkenthetik a 27 %-os áfát (az 5 %-ra csökkentettekenél vizsgálják, hogy miért drágább, mint előtte). Mert ebből sok mindenre futja! Csak a tömegek meg megeszik, hogy csökkent a rezsi. Mert ezt beveszik, mert olyan hihető, az okora nem kíváncsiak.
teuton
@Peller Anikó: Te szamoltad? Rajtad ment keresztül 2 millio arab??? Ha nem, akkor kellett volna...
teuton
@Peller Anikó: Igyal kevesebbet! Vagy inkabb irjal kevesebbet! Mert iszonyu baromsagokat tudsz idevakarni...
bakegya
@nezelodo: @advocat: TÚL SZAPORODOTT AZ ÁLLOMÁNYBAN AZ ENKELOFALITIS-MAGYARUL OXIGÉNHIÁNYOS--úgy szoktam mondani a magyarok többsége egyetlen lukára se kényes-nem tud élni szamárvezető nélkül,mint ahogy a dakota is azzal ment a harcba-ahogy a minap a néppárt küszöbét nem először sikeresen átugrotta-ezt is behazudta,és volt aki csípőből bólogatott is neki-de hát azért ez nem lesz olyan egyszerű-mint ahogy az sem hogy éheztetik a kiskorúakat is Röszkénél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.