A United Airlines légitársaság kártérítésben állapodott meg csütörtökön azzal a férfival, akit erőszakkal vonszoltak le a társaság egyik járatáról, s közben meg is sérült.

A megállapodás részletei és a kártérítés összege "bizalmas információ", s nem hozzák nyilvánosságra – jelentette be Thomas Demetrio és Stephen Golan, a kárvallott utas két ügyvédje.

David Dao vietnami gyökerű amerikai orvost április 9-én erőszakkal szállították le a United Airlines Chicagóból a kentuckyi Louisville felé tartó járatáról. A légitársaság ugyanis – az amerikai gyakorlat szerint – a férőhelynél több jegyet adott el, s a 69 éves Dao doktort szólította fel, hogy hagyja el a gépet. Az orvos azonban nem akarta feladni kifizetett helyét, és másik járattal utazni, mire a biztonságiak megragadták, a földre teperték és erőszakkal lehurcolták a gépről. A jelenetet több utas is rögzítette mobiltelefonjával, s a videó nyilvánosságra került. Ez nemzetközi felháborodást is kiváltott, s óriási károkat okozott a légitársaságnak. A United ennek következtében szerdán több jelentős változtatást jelentett be, majd közölték azt is, hogy a cég kártérítést fizet Daónak.

A kárvallott utas egyik ügyvédje dicsérte a légitársaság elnök-vezérigazgatóját, Oscar Munozt. Thomas Demetrio ügyvéd rövid közleményében hangsúlyozta: az elnök-vezérigazgató "megígérte, hogy helyesen cselekszik majd, és így is tett. A kártérítésen kívül a United Airlines teljes mértékben felelősséget vállalt a történtekért s meg sem próbált másokat okolni."

Jogi szakértők szerint a kártérítés összege több millió dollár lehet. Az amerikai közszolgálati rádiónak (NPR) nyilatkozó egyik chicagói ügyvéd, Terry Sullivan szerint a légitársaság akár ötmillió dollárt is fizethetett Daónak, mert "a United nem engedhet meg magának több negatív hírt az ügy miatt".

A United Airlines csütörtökön este közleményben tudatta, hogy megelégedésére szolgál "a szerencsétlen incidens barátságos megoldása".

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nem tud eleg penzt adni, es ha mar ennyire hulyek voltak, azt ne felejtsek el, hogy mekkora veszteseget voltak kepesek sajat maguknak okozni...
(Es meg nehany esettel azota meg is spekeltek azt)...
kemeati
@karma1: Nem azt mondta a vezér hogy emberei hibátlanok???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.