Daru és autóbusz ütközött össze az ausztriai Großpetersdorfnál pénteken reggel 7 óra magasságában, a buszon 10-15 gyerek is utazott – írja a bvz.at. A busz a Stop tábla ellenére az érkező daru elé hajtott. A balesetben 24 ember megsérült.

A nyugat.hu információi szerint a vétlen sofőr magyar volt. A sofőr hiába fékezett, ütközött az autóbusszal, súlyosan megrongálva a felső szintjét.

A súlyos sérültek innen kerültek ki, a mentők az oberwarti kórházba szállították a sérülteket.

A portál információi szerint a magyar sofőr sokkos állapotban került kórháza, de nem sérült meg a balesetben. Jelenleg teljes útzár mellett tart a helyszínelés, a tűzoltók dolgoznak a helyszínen.

Meg nem erősített információk szerint a buszsofőr ugyan elnézett balra, amerről a daru érkezett, de a jármű sárga villogójára azt hitte, hogy az irányjelző és az Állj, elsőbbségadás kötelező tábla ellenére megállás nélkül hajtott rá a 63-as főútra.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
vétlen??? Ne már!

ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt (stop vonal), ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt - MEG KELL ÁLLNI, és a "keresztező" úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni.
Főlökött
Vétlen : "A daru magyar, pecöli sofőrje hiába fékezett, ütközött az autóbusszal"

Félreérthető - elírt a cím..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.