Gorka Sebestyén nem ment még át a nemzetbiztonsági ellenőrzésen, és többeknek az sem tetszett, hogy a Vitézi Rend jelvényét viselte Trump beiktatásán.

Kitehetik a Fehér Házból Gorka Sebestyént, Donald Trump amerikai elnök magyar származású terrorellenes szakértőjét. 

A Daily Beast magas rangú forrásokra hivatkozva írja, hogy Gorka márciusban sem ment át a nemzetbiztonsági ellenőrzésen, épp emiatt keresnek neki olyan helyet valamelyik szövetségi szervnél, ahol ilyen átvilágításra nem lesz szüksége.

Kitehetik a Fehér Házból Trump magyar tanácsadóját

Szijjártó Péter és Gorka Sebestyén Washingtonban

Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

A lap értesülései szerint Gorka március óta nem csinál semmit, mivel a nemzetbiztonsági bizottság munkájában nem vehet részt. Gorka ugyanis az elnök beiktatásán egy Vitézi Rend-medált viselt, a szervezetet viszont az USA-ban náci kollaboráns szélsőséges szervezetnek tartják, ami akár az állampolgárság megszerzésében is kizáró ok lehet. Gorka a nagyapjától örökölhette a jelvényt.

Gorka Sebestyén már jelentett egyszer nemzetbiztonsági kockázatot: az Index cikke szerint 2002-ben azért nem vehetett részt Medgyessy Péter állambiztonsági múltját vizsgáló bizottságban, mert Angliában (ahol felnőtt) a területvédelmi erők hírszerző századában szolgált.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fransis69
- mégis miféle 'elöljáróink' vannak? NAV-os botrány 6 kitiltott Amerikából, most ez a fazon is. Csupa echte nemzetbiztonságilag "100%"-os fazon, hát neeem?
Desischado
Ennek mi keresnivalója van egy ilyen pozicióban?!?!?! miért nem rúgják már ki?!
versatile
Ki érti ezt..ti értitek?
Fasiszták meg a háborús bűnösök automatikusan menedékjogot zöldkártyát állampolgárságot stb.t kapnak ,az egyszerű átlagember (akinek meg csak annyi a bűne hogy megszületett )aki csak kivándorolna azt meg be se engedik ,visszatoloncolják, deportálják börtönbe csukják, jobbik esetben talán élhetnek illegalitásban életük végéig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.