Egyik szemére megvakulhat az ismert orosz ellenzéki, akit április végén fújtak le zöld fertőtlenítővel. Az orvosok szerint nem csak az volt a flakonban. Navalnij a Kremlt sejti a háttérben.

Részlegesen megvakult jobb szemére Alekszej Navalnij ismert orosz ellenzéki, akit április 27-én támadtak meg moszkvai irodája előtt, és a szemébe zöld fertőtlenítőszert fújtak. 

A Navalnijt támogatók a térfigyelő kamerák képei alapján már négy embert azonosítottak be, a támadó egy Putyin-párti aktivista, Alexander Petrunko volt. Navalnij szerint elképzelhető, hogy a kormánypárti SERB-aktivisták az orosz rendőrség miatt tudhatták, hogy ő épp merre jár. 

Navalnij a jobb szemére alig lát, az orvosok pedig attól tartanak, hogy a zöld fertőtlenítőben lehetett más vegyi anyag is, ami miatt roncsolódhat, végső esetben pedig akár meg is vakulhat fél szemére az ellenzéki vezető. 

Navalnij a rendőrség ellen is feljelentést tesz, szerinte ugyanis nem tettek meg szinte semmit az érdemi nyomozás elindításáért. 

Egy orosz kormánypárti magántévé bemutatta a támadásról szóló felvételeket, de úgy, hogy a támadó arca ki volt kockázva – ez hatalmas botrányt okozott, Navalnij szerint a tévécsatorna a Kremltől szerezhette meg a felvételt. 

 

(444, The Moscow Times)

(Címlapi kép: Twitter/Alekszej Navalnij)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Lehet, hogy előbb meghal, mint megvakul!!!
papa.49
@grincss: Nem lehetetlen, hosszú csövű vadászpuskával...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.