Szerinte egyre nagyobb az esély a világkatasztrófára.

A tudós szerint száz éven belül el kellene hagynunk a bolygót, ha az emberiség életben akar maradni. Erről a BBC új dokumentumfilmjében, az Expedition New Earth-ben beszélt.

Stephen Hawking szerint 100 éven belül el kell hagynunk a Földet

Hawking a kijelentését arra alapozza, hogy egyre valószínűbb egy olyan katasztrófa, ami elsöpri a földi létet.

Lehet szó járványról vagy aszteroida-becsapódásról, de a túlnépesedés is végzetes körülményekkel járhat. Ezért Hawking szerint ideje nekivágni az űrnek, hogy új életteret keressünk.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Elég lenne ha csak azok hagynák el akik tönkreteszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
Na ez a szerencsétlen már megint vakkantott valami hülyeséget.

1. a Világegyetem lakott.
2. nincs a kezünkben az a technológia amivel elhagyhatnánk a Földet. Pontosabban van, csak nem tudjuk kezelni és legfőképpen nem tudjuk reprodukálni.
3. a fő probléma a túlnépesedés, lelakjuk a Földet, kiheréljük a forrásokat, magunkra borítjuk a természetet például a felmelegedéssel ami az élhető (tengerpart közeli) területeket elnyeléssel fenyegeti. Ez nagyléptékű kihalást eredményez, nem száz év múlva hanem néhány évtizeden belül. A probléma már láthatóvá válik a milliós nagyságrendű vándorlás képében. Afrikában is irtják egymást és arábiában is.
4. a túlnépesedést a természet megoldja, ezt a sok embert amúgy sem lehetne áttelepíteni idegen bolygóra még ha találnánk is olyat ami lakható és nem lakott.
5. A Föld sem lakható csak annak néhány százaléka. Belül izzik, a felszín 80%-a víz alatt van, a szárazföld többsége sivatag. A maradékot meg most tesszük azzá.
6. 6 ezer méter magasan már nem kapunk levegőt, a kozmikus protonsugárzás itt már halálos (életvitelszerűen)

Szóval csak annyit akartam mondani, hogy a hóking egy szerencsétlen beteg idióta.
simmering73
Egy újabb távolbalátó patakiufo után.
JAJMÁR
A Föld majd megújul, ha már nem, vagy csak a maradék ember lakja! Nem a Föld van veszélyben, hanem az emberi faj. Fajok pedig időnként kihalnak.
Persze lehet, hogy egy kisebb csoport - de nem a jobb - "elmenekül", de az már egy másik faj lenne! Az Ember otthona a Föld! Meg kellene tanulni vigyázni az életterünkre!
raudaeirikr
Hawking megfogalmazásából egyértelmű hogy nem a lakosság (úgymond az "emberiség") áttelepítésére céloz, hanem a techno-ideológia kimentésére. Vagyis amikor a Földön bekövetkezik a válság, és az is kétségessé válik hogy marad néhány tudós vagy akár "közönséges" túlélő akik még beszopják ezt a "fejlődünk" kamut, a Marson még mindig ott legyen pár száz transzhumán hulladék, akik megpróbálhatják folytatni ezt az aljasságot. A sivataggá vált Föld ugyanaz lenne mint a Mars: eleinte platform a technodaganatnak, idővel teljes egészében bedolgozható nyersanyag.

Ha csak annak kellene elhagyni a Földet, aki pusztítja, akkor is majdnem mindenkinek el kéne mennie, beleértve az összes itteni commentelőt (vagy nagyot változtatni): az hogy itt pár kilométeres körzetekben tízezrével egymás hegyére-hátára zsúfolódva netezhetünk a kis komfortlakásainkban, iszonyatos pusztítás végterméke, és léte a Föld regenerálódásának meggátlását, sőt, a pusztítás folyamatos fokozását igényli. A Fermi-paradoxont ugyan ez a "lángelme" azzal intézte el, hogy az "értelmes" fajok biztos csak bujkálnak egymás elől, azért nem észlelhető az "emberihez" hasonló, vagy "fejlettebb" tevékenység.
bakegya
@Peller Anikó: gratulálok ,egészseggedre!!!
Peller Anikó
@répa: bocs, nem tudtam, hogy te vagy a képen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.