Az Eurostat felmérései szerint ők maradnak otthon, átlagosan 31,4 éves korukban költöznek el szüleiktől.

Az Eurostat 2015-ös felmérése szerint a horvát férfiak repülnek ki legkésőbb a családi fészekből, átlagosan 31,4 éves korukban költöznek el szüleiktől – olvasható az Euronews cikkében.

A felmérés szerint rajtuk kívül a szlovákok, olaszok és máltaiak még ilyen későn költözők. A magyar fiatalok a középmezőnybe tartoznak, ők átlagosan 27,5 évesen hagyják el a szülői házat. 

 

A legkorábbi költözők a svédek, ők átlagosan 19,7 évesen repülnek ki a családi fészekből. 

A cikk szerint az adatokból világosan leszűrhető a fiatalok munkanélkülisége is, abban az országban maradnak tovább otthon, ahol ez a mutató magas. Mindezek mellé azonban a kulturális szokásokat sem szabad kifelejteni, mert például a 25 éven aluliak munkanélkülisége Cipruson, Görögországban, vagy Spanyolországban nagyot nőtt az elmúlt években, mégsem ezek az országok végeztek az élen az összehasonlításban.

A felmérés szerint uniós tagállamokban a férfiak tovább maradnak otthon, mint a nők: a férfiak átlagban 27,2 éves korukig, míg a nők átlagban 25,1 éves korukig. 

Az Egyesült Államokban is végeztek hasonló felmérést, melyet a Pew Research Center hozott nyilvánosságra. Abból az derült ki, hogy a 18-34 éves korosztály 32,1 százaléka a szüleivel él. Ez az arány az 1929-33-as gazdasági világválság óta most a legmagasabb.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A nők-férfiak összehasonlításban az eredmény érthető, kb. a házasságkötések életkorában is megvan ez a különbség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.