Boldog vagyok, hogy a franciák az európai jövőt választották – közölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Twitter-üzenetében vasárnap este arra reagálva, hogy az exit poll felmérések szerint Emmanuel Macron nyerte meg a francia elnökválasztás második fordulóját.

A bizottsági elnök hozzátette: együtt Európáért!

Juncker vasárnap levelet küldött a megválasztott francia elnöknek, amelyben örömét fejezte ki, hogy Macron választási győzelmével megvédte az erős és progresszív Európát, amelyet elnöksége alatt továbbra is támogatni fog az Európa jövőjéről folytatott viták során.

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke Twitter-üzenetében Emmanuel Macron győzelméhez gratulálva kijelentette: "Számítok Franciaországra – amely Európa szívében marad –, hogy vele együtt változtatjuk meg az Európai Uniót, és hogy közelebb visszük azt az európai polgárokhoz".

Tajani üzenetében meghívta a megválasztott francia elnököt az uniós parlament plenáris ülésére, hogy – mint mondta – ott közösen adjanak "valódi válaszokat" az uniós polgároknak.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Twitter-üzenetében gratulált a francia választásokon győztes Macronnak.

Charles Michel belga miniszterelnök üzenetében gratulált Macron győzelméhez és kifejezte, örül a Franciaországgal folytatandó közös munkának, hogy Európa új lendületet kapjon.

Az este nyolc órai urnazárás után közzétett exit poll felmérések szerint a második fordulót Macron, a szocialista kormány volt minisztere nyerte meg a szavazatok 65,5-66,1 százalékával, míg Marine Le Pen, a Nemzeti Front jelöltje a voksok 33,9-34,5 százalékát szerezhette meg.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Congratulations @EmmanuelMacron. Congratulations to French people for choosing Liberty, Equality and Fraternity over tyranny of fake news.
lehet találgatni, hogy ki írta!

A regnáló amcsi elnök!
Szókrakész
@RonaGyuri: Én meg már azt hittem, hogy te.
Manhattan
Ránk nézve hízelgő, hogy Macron 2/3-dal nyert! Ő nem tartja jónak, hogy a magyar kormánnyal szemben nem lépnek fel Brüsszelben.
Szókrakész
"Juncker: A franciák az európai jövőt választották"

Nem.
A franciák a kötelet választották.
Most önmagukat lógatják fel.
De majd jön még itt kijózanodás, a HAARPolás és tudat- és hangulatmódosító rádiótornyok lekapcsolása után.

Lesz itt még keserves ébredés, mint ahogy az osztrákok is kezdenek kijönni az éberkómából, a liberális csipkerózsika álomból, a rózsaszínű, vagy szivárvány színű 4. birodalmi mélyaltatásból.
Manhattan
Vivre la France!
Vivre la République!
Vivre la Liberté!
SystemError
Azt hiszem a szaros orosz maffia módszerek kezdenek elbukni. Pár hülye még élteti persze azok életükben nem voltak oroszországban...:) A kedvencem " a féldemokrácia helyett, jobb ha nincs is hozzálás". Hát nem jobb, ha egy maffiozó szájba ver, mert mondjuk megelőzted, ha zöldre váltott a lámpa. Lehet húzni moszkvába arcoskodni ezeknek a tanulatlan, műveletlen bugrisoknak...:)

Amúgy mi bizonyíték kell még a világnak az orosz hacker támadásokon kívűl, hogy mi folyik itt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.