Megszavazta a román képviselőház kedden azt az alkotmányt módosító javaslatot, amely "egy férfi és egy nő önkéntes elhatározással létrehozott házasságaként" határozza meg a családot, megakadályozva ezáltal, hogy Romániában törvényt hozzanak az azonos neműek házasságáról.

 Az alaptörvény módosítására (amely jelenleg "házastársakat" említ a család meghatározásánál) a Koalíció a családért elnevezésű, a többségi román ortodox egyházhoz közel álló civil szervezet tett javaslatot, amely – a többi keresztény egyház támogatásával – több mint hárommillió támogató aláírást gyűjtött össze polgári kezdeményezéséhez.

 A képviselőház 232 vokssal 22 ellenében, 13 tartózkodás mellett fogadta el az alkotmánymódosító tervezetet, amelynek hatályba lépéséhez szenátusi megerősítés és érvényes népszavazás is szükséges.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Akkor a ratyiknak, leszbiknek ez az ország is kizárva, mint utolsó menedékhely, ha nyugaton sikeresen befejeződött a Junker-Merkel-Macron-EU vezényletű migráncsbetelepítés és a "mór" elkezd dolgozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.