A Digital Economy Act névre hallgató jogszabály kötelezi a pornóoldalakat, hogy ellenőrizzék a látogatók életkorát, és lehetőséget nyújt az extrém pornóoldalak azonnali eltávolítására.

Az extrém pornó definíciója azokra a pornográf felvételekre vonatkozik, amelyeken erőszakot, sérülést vagy halált játszanak el a résztvevők.

Az ilyen tartalmakat így azonnali hatállyal betilthatják az Egyesült Királyság területén, és jövő évtől a A Brit Filmcenzorok Tanácsa dönthet arról, mely oldalak tartoznak a tiltólistára.

Betilthatják az extrém pornót a briteknél

A szakértők ugyanakkor azt mondják, jelen formájában a törvény nehezen kivitelezhető, és az extrém szexoldalak mellett a visszafogottabb szexuális aktust bemutató oldalak is áldozatává válhatnak.

Myles Jackman, az online szólásszabadságért és adatvédelemért dolgozó szervezet, a Open Right Groups jogi igazgatója azt mondja,

A szexuális cselekmény, ami akár halált is okozhat definíció túlságosan homályos és kiterjedhet akár olyan színlelt szexuális cselekedetekre is, mint a fojtogatás.

Szerintük 

A DEAct hatályba lépése könnyen a teljesen legális felnőtt tartalmak betiltásához vezethet – vagy az életkorellenőrzés elmulasztása miatt, vagy azért, mert a cenzorok tanácsa a portál tartalmának egy részét extrémnek bélyegzi.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
De ugye a fenti kép ahol kicsi nadrágocskában kedvelik egymást fiúnak és lánynak látszó személyek, az ugye még nem extrém?
Szókrakész
@Peller Anikó: De igen, mert birkóznak és az sérülést okozhat.

Ráadásul
"kiterjedhet akár olyan színlelt szexuális cselekedetekre is,"
Színlelt.
A nőknél a fake orgasm-ra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.