A francia köztársasági elnök, Emmanuel Macron új életrajza felfedi, szüleit mennyire sokkolta, amikor megtudták, hogy 16 éves fiuk viszonyt folytat házas tanárával. Macron felesége, volt tanára, a nála 24 évvel idősebb Brigitte Trogneux, akit 15 évesen ismert meg, mikor tanulmányait folytatta egy észak franciaországi magániskolában, Amienben.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Nőkor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sajtkukac
Ez elég durva korkülönbség, nem beszélve arról, hogy szerintem büntetendő is volt a viszonyuk annak idején.
Nőkor
@sajtkukac: A szülők nem jelentették fel. Ha megteszik, nyilván nem ússza meg ejnye-bejnyével.
glorianna
Nem értem... fordított esetben, ha a férfi idősebb 20-30 évvel - senkinek a szeme se rebben.
(Faludy György és Kovács Fanny házasságán - 60+ év korkülönbség :) - is csak néhány szentfazéknak futott fel a szemöldöke)
Nőkor
@glorianna: Ma már nem érdekes, meg bizonyították is, hogy nem a levegőbe beszéltek. Ez akkor volt gáz, amikor a tanárnő belement a viszonyba a 16 éves fiúval. Ha ez fordított esetben történik, és férfi a tanár, akkor is törvénytelen, és akkor is büntetendő.
glorianna
@Nőkor: Igen, akkor a tanár törvényt sértett, és ő nyilván tudatában is volt annak, hogy mit tesz. Hogy nem lett belőle rendőrségi, bárósági ügy, az - feltételezem - a kiskorú szülein múlt. Amire én próbáltam utalni, az a helyzet fonáksága. Itthon sem ítélik meg elég szigorúan a tanár és tanítvány viszonyát, feltéve, h a felnőtt férfi (nemrégiben járta be a sajtót egy vidéki kereszténydemokrata önkormányzati, 50 év körüli képviselő és napközis tanár sztorija a 14-16 éves kislánnyal - nem mondhatnám, hogy elsöprő felháborodás volt miatta). Ha a tanárnő "csábítja el" ivaréretté vált tanítványát, és az kiderül, akkor 5 kontinens összes bulvárlapja csámcsog rajta.
Nőkor
@glorianna: És valójában ugyanúgy megbüntetik a tanárnőt is, noha a közvélemény legfeljebb megveregeti virtuálisan a fiú vállát. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.