Közös összefogással bizonyították emberségüket egy kínai egyetem diákjai.

A hallgatók vettek új telefont a diákok az iskola idős takarítójának, aki munka közben elhagyta a készülékét.

Ren Xingu a kínai Nanchong városban található CWNU (China West Normal Univerity) egyetem melletti utcát söpörte, amikor rájött, hogy a telefonja elveszett. A diákok először a keresésben voltak a segítségére, majd posztereket is kiraktak, és neten is terjesztették a hírt.

Diákoktól kapott új telefont az idős takarító, aki elhagyta sajátját

Amikor ez nem hozott eredményt, két diák adománygyűjtésbe kezdett a neten, hogy új telefont tudjanak venni a takarítónak. A hallgatók célja 800 jüan (33 ezer forint) összegyűjtése volt, és alig négy óra alatt 817 jüant adakozott nekik a nemes célra nagyjából száz diák.

Amikor pedig elmentek megvenni a telefont, a bolt munkatársai újabb száz jüant adtak nekik, miután megtudták, kinek és miért vesznek mobilt. A telefonvásárlás után megmaradt összegből a diákok egy cipőt, és pólókat vettek az idős férfinak.

Ren először nem is akarta elfogadni a telefont, mondván, a hallgatóknak magukra is alig van pénzük. Azzal sikerült elérni, hogy mégis megtartsa, hogy azt mondták neki: egy reklámkampány részeként, ingyen szerezték neki a készüléket.

A diákok jó cselekedete hamar terjedni kezdett a kínai közösségi oldalakon, így a takarító már tudhatja, honnan is van a telefon. 

(shanghaiist.com)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A cím elolvasása után azt hittem, hogy nálunk történt.
Eladott Ország
Eszembe juttatja a Timur és csapata Arkagyij Petrovics Gajdar szovjet (orosz) író 1940-ben írt ifjúsági kalandregényét. 1940. december 31-én volt a bemutatója a két háború közötti szovjet mozi egyik emlékezetes sikerének. Igazi, nagy közönségsiker volt ez, annak minden, ma már természetesnek tűnő velejárójával: a hisztérikus rajongók hadával, a lelkes utánzókkal, az ebből kifejlődő mozgalommal, a sikerre gyorsan rátelepedő ilyen-olyan szervezetekkel. Nemzedékekre volt hatással. Magyarországon a "Ratkos" gyerekek mindent elsöprő kedvence volt. Ajánlom Rogán Tóni volt KISZ titkár figyelmébe "Ki tud többet a Szovjetunióról", ha az ország Putyin seggében szügyig landol és elhagyjuk az UNIÓT.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.