Emmanuel Macron megválasztott francia államfő vasárnap délelőtt ünnepélyesen átvette az elnöki hatalmat Francois Hollande távozó államfőtől.

A szigorú protokoll szabályoknak megfelelően az Elysée-palota lépcsőjén Francois Hollande fogadta a gépkocsin érkező Emmanuel Macront, aki kamerák kereszttűzében vörös szőnyegen vonult át az elnöki hivatal díszudvarán.

Macron átvette az elnöki hatalmat Franciaországban

Fotó: MTI/AP/Thibault Camus

Franciaország búcsúzó és érkező elnöke hosszan kezet rázott, majd egyórás megbeszélésre félrevonultak az elnöki irodába. Ennek során Hollande egyebek mellett a francia nukleáris erő titkos kódját és az azzal kapcsolatos bizalmas információkat adta át utódának.

Az új köztársági elnök az egyeztetés után kikísérte elődjét, aki gépkocsin hagyta el az Elysée-palotát, s az őt öt évvel ezelőtt jelölő Szocialista Párt székházába hajtott.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Kedves MTI ezt a "A szigorú protokoll szabályoknak megfelelően" dolgot a mi derék külgarázdánknak nem ártana elmagyarázni! =))
justhpeter
@RonaGyuri: Jaj, ne !!! Ettől ők igen-igen messze vannak.
RonaGyuri
@justhpeter: legalább megpróbálni! =))
36
Valóban csak protokoll az egész. Majd találkoznak a közös szabadkőműves páholyukban. Ott tudnak egyeztetni.

Amikor, a nukleáris fegyverek szóba kerülnek, mindíg elgondolkodom. Pl. Nekik lehet? Ja, persze. Franciaország demokrácia. Ott, nem is lehet más. És győztes volt a II. Világháborúban.(Bár ha, az amerikaiak nem jönnek segíteni, akkor ma a franciák, németül beszélnének, tehát győztessé tették őket.) Tehát, a győztesnek lehet atomfegyvere és sok atomerőműve. Ebben a tekintetben tisztelem a franciákat. Egy szint után, makrancosak és önállóak. Jól teszik. De Gaulle, addig toporzékolt, amíg lett atomfegyverük és nukleáris iparuk.(Az már más tészta, hogy ma már, sz...rnak rá és felejtős náluk De Gaulle.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.