Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) kapta a legtöbb szavazatot a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban vasárnap tartott helyi törvényhozási (Landtag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint.

Merkel pártja kapta a legtöbb szavazatot az észak-rajna-vesztfáliai választáson

Fotó: EPA/ARMANDO BABANI

Az ARD és a ZDF országos köztelevíziók megbízásából végzett kutatások alapján a CDU a szavazatok 34,5 százalékát gyűjtötte össze, 8,2 százalékponttal erősödve a legutóbbi, 2012-es választáson elért 26,3 százalékhoz képest.

A Martin Schulz vezette szociáldemokrata párt (SPD) története legrosszabb eredményével, 30,5 százalékkal a második helyen végzett. Ez 8,6 százalékos gyengülés a 2012-es 39,1 százalékhoz viszonyítva.

A düsseldorfi Landtag harmadik számú ereje a liberális FDP 12 százalékkal. A negyedik a CDU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) 7,5 százalékkal. A Zöldek a szavazatok 6 százalékát szerezték meg. Az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) 5 százalékot szerzett.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Megmentek Actunge'k is mint North Koreaiak.
verőce21
A francia lipsi elnök megválasztása szárnyakat adott Merkeléknek. (és a DAX-nak.)
Vajon hány napig tart ez a "csoda"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.