Edouard Philippe, a normandiai Le Havre polgármestere lesz Franciaország következő miniszterelnöke - közölte Emmanuel Macron, aki vasárnap foglalta el az elnöki széket. A kinevezés mindössze másfél hónapra, a nemzetgyűlési választásokig szól. Philippe republikánus politikus, de közel áll a baloldalhoz, inkább tartják centristának, mint jobboldalinak.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem csodálkozni kellene

sokkal inkább megérteni

Állítólag elképesztő lépésre vetemedett az új francia elnök: „Az újonnan beiktatott francia elnök, Emmanuel Macron hétfőn a normandiai Le Havre jobboldali polgármesterét, a 46 éves Edouard Philippe-et nevezte ki kormányfőnek”, mert állítólag „a modern francia politikai történelemben először fordul elő, hogy egy elnök a táboron kívülről nevezzen ki miniszterelnököt”.
Nos én egy csöppet sem csodálkozom, s azt kell mondjam, hogy mindazok szánára, akik végighallgatták az új elnököt, s nem az MTI fordításából és/vagy az origo.hu forrásaiból ismerkedtek az eseményekkel, a lépés igencsak logikus. Ahogy az sem tűnik véletlennek, hogy a mozgalmából párttá alakulva: La République en marche nevet adta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.