A világ több csokióriása is úgy döntött: csökkentik a termékeik méretét, méghozzá a mi érdekünkben.

Átgondoltabb édességfogyasztásra ösztönöz többek közt a Mars, a Nestlé, a Herheys is. Utóbbi cégek mellett még a Wrigley, a Lindt, a Ferrara és a Ferrero is bejelentette, hogy 2020-ig 200 kalória alá szorítanák vissza a termékeik kalóriatartalmát. Hogy a termékek ára ennek viszonylatában hogyan alakul majd, egyelőre nem tudni.

Egészségügyi okokból rövidülnek a csokiszeletek

A Mars Amerikában már hozzá is fogott az édességreformhoz: visszavonták a King Size méretű csokiszeleteket. Az új csomagolásban kisebb adagok vannak, egyúttal jelölik, hogy két, de akár négy ember számára is elegendő csokit tartalmaznak.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

micfild
Kisebbet több pénzért.
Mindez a mi egészségünkért.. vagy inkább a pénzünkért.
micfild
Kisebbet több pénzért.
Mindez a mi egészségünkért.. vagy inkább a pénzünkért.
Nessy
Tudjuk! Anno a tortaszeletek, meg a cukrász sütemények is a mi egészségünk érdekében lettek kisebbek, drágábban!
Kéretik nem teljesen ostobának nézni!
36
Na, igen. Azt azért, mégsem mondhatják egyenesen-pláne a super size-hoz szokott-amerikai fogyasztónak, hogy drágább és kevesebb is az alapanyag, mert már kicsi a Föld a sok éhes szájhoz. Abból lenne csak botrány...pedig, szerintem így van.
solidedge
Nem új keletű az ötlet. A magyar boltokban már hosszabb ideje csökken az élelmiszerek mérete növekvő árak mellett. Ez a mi érdekünkben van, mert a koplalás csökkenti a koleszterin szintet.
KisGenyo2
Szeintem levihetnék 0g-ra. Az üres csomagolást ugyanannyiért adhatnák, mint most csokival. Így lesz igazán egészséges, akik eddig, ezután is veszik majd... XD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.