Hangokat hallott a New York-i gázoló, mielőtt autójával a gyalogosok közé hajtott a Times Square-en – derült ki az ámokfutó rendőrségi vallomásából. A férfi 23 embert ütött el, egyikük, egy 18 éves lány belehalt a sérüléseibe.

A New York-i Times Square egyik biztonsági kamerája is rögzítette, ahogy egy ámokfutó a gyalogosok közé hajtott az autójával, majd nagy sebességgel továbbhaladt.

„Rögtön elindult felénk, az emberek kiabáltak... Volt, aki azonnal kitért az útjából, mások úgymond odatapadtak az autóhoz. Én el tudtam ugrani előle, amikor közel jött hozzám” – idézte fel egy szemtanú, Joshua Duboff.

A Richard Rojas nevű férfi összesen 23 embert gázolt el – egyikük, egy 18 éves lány bele is halt sérüléseibe. A kocsi végül a tér egyik oszlopán akadt fenn.

Rojas ezután kiszállt a roncsból, szaladni és kiabálni kezdett, közben a karjaival hadonászott, mielőtt a járókelők és a rendőrök együttes erővel elfogták, és a földre teperték.

Az ámokfutónak már korábban is volt dolga a hatóságokkal: az egykori tengerészgyalogost kétszer is letartóztatták ittas vezetés miatt. Barátai szerint a seregben kezdett el inni.

„Korábban nem volt alkoholproblémája. Amikor visszajött a katonai szolgálatból, akkor kezdett el nagyon sokat inni” – mondta el a gázoló egyik barátja, Harrison Ramos.

Alkoholt ezúttal nem találtak Rojas vérében – a rendőrség szerint a férfi szintetikus marihuánát fogyasztott.

 Vallomása szerint a gázolás előtt hangokat hallott, és várta a halált. Elfogásakor számon is kérte a rendőrökön, hogy miért nem lőtték le, hiszen embereket akart ölni. – írja a hirtv.hu.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Tipikus védekezés az usa-ban. Hangokat fog hallani a sitten is. Pl.: cupp-cupp, ahh-ahh, ehe-ehe, spricc-spricc

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.