Ejtették a nemierőszak-vádat Svédországban a Wikileaks alapítója ellen. Julian Assange öt éve egy londoni nagykövetségre bezárkózva él Ecuadorban. Szabadon most sem távozhat, ugyanis amerikai hadi és diplomáciai titkok kiszivárogtatásáért is őrizetbe veheti a brit rendőrség, ha elhagyja a nagykövetséget. 

A svéd legfőbb ügyész, Marianne Ny pénteken közölte, hogy megszűnt a szexuális erőszak, zaklatás és kényszerítés miatt indított nyomozás Assange ellen. 

Assange Twitter oldalán ezzel a fotóval reagált a hírre:

Ezen a videón pedig élőben mutatják a nagykövetség ablakát:

A svéd bejelentés után a brit rendőrség közleményt adott ki. Ebben azt írják, hogy amennyiben Julian Assange Ecuadorban kilép a londoni nagykövetség ajtaján, őrizetbe veszik, ugyanis az ellene 2012-ben kiadott elfogatóparancs még nem évült el.

A WikiLeaks kiszivárogtató oldal alapítója 2012-ben költözött Ecuadorba. A 45 éves férfi mindig is tagadta, hogy megerőszakolt volna bárkit is.

Forrás: BBC, MTI

Címlapi kép: Getty Images/Carl Court

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
az amerikai akarat érvényesülése a nemzetek fölött a jogszolgáltatás terén is. Ennyit a "független" bíróságokról, ügyészségekről, önálló államokról, a pártatlan "igazságszolgáltatásról".

A svédek gyakorlatilag beismerték, h csak kitalálták a nemi erőszakot... Az angolok meg rájöttek, h "nicsak, nincs rajta sapka"...

1általán nem mellesleg: nem költözött Ecuadorba, csak a követségen kért menedéket.
Szókrakész
@Equus: Majd most hirtelen megint szivárogni kezd a "rendszer" és azonnal mások is ejtenek minden vádat.
És ott marad a nagy meztelenségében a fő vádló, a fő mumus.
Tehát a Deep State, az illuminati, ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.