Emmanuel Macron sikerének titka, hogy új, fiatalos lendületet adott az európaiságnak. Európa már annyira várta, hogy valaki mondjon végre valami reménykeltőt, valami hihetőt, hogy ez a példátlan kereslet megteremtette a kínálatot, az igényt kielégítő kommunikációs terméket: az európai politika új generációjának képviselőjét. Így lett a fiatalon elnökké választott Emmanuel Macron pár hét alatt egy új Európa hőse a sajtóban és a közösségi médiában. Nem mintha jövőbe látó, különleges lángelme lenne; inkább az a helyzet, hogy a Juncker–Merkel–Hollande-típusú politikus-dinoszauruszokhoz képest Macron üdítő, új színfoltként robbant be a köztudatba, és került egy vezető uniós hatalom élére. Eleve másnak tűnik, mint rettenetesen megunt, jó ideje lejáratott pártpolitikusaink, és pont ezáltal képes megszólítani, sőt mobilizálni akár olyan szavazókat is, akik egyik párttal sem voltak elégedettek, netán az egész parlamentarizmusban csalódtak. Ez Macron sikerének egyik kulcsa – és persze...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Fontos, nagyon fontos gondolat

Az mno.hu véleménycikke valamit megértett a Macron-Mercel összefogás lehetséges hozadékából

Mondanom sem kell, hogy persze szépszámú butaság is helyt kapott, az opusban. . Az írásnak azon része tiszta egyértelmű gondolat: „ó dolgunkban elfelejtettük, hogy a szuverén nemzetállamok Európája évszázadokon át állandó konfliktusokat jelentett az egyes országok között. Nem árt emlékezetünkbe vésni, hogy e kontinens népei előbb törzsekként, majd királyságokként, végül modern nemzetállamokként pár évezredet végigháborúztak egymás ellen, míg végül létrehozták a békés együttműködés közös platformját, az Európai Uniót, amely eddigi történelmünkben példátlanul hosszú békés időszakot hozott. ”.
Azonban az a várakozás, vagy kiolvasás az új francia elnök szavaiból és tetteiből (ez gernyó csigazabáló képes ugyanazt tenni, amit mond, nála nem kell választani), hogy „mi is Macron sikerének titka? Egyfelől modernista, technokrata és akár Amerikával szemben is versenyképesnek tűnő európai válaszokat ígér, de úgy, hogy mindezek végső soron visszavezetnek az európai kulturális identitáshoz, sőt az európai értékrend globális vezető szerepének újrafelfedezéséhez. Kibékít bennünket saját kultúránkkal, és segít újra megszeretni, fontosnak érezni az alapvető európai értékeket.”
Ja és csak szólok (ahogy azt a szerző is említette): „az EU himnuszára, az Örömódára vonult be megtartani első elnöki beszédét”. Amihez én teszem hozzá, higgyétek el nekem, hogy a derék franciáknál is akad szép-számmal a „Megjöttek a fehérvári huszárok” jellegű nóták! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.