22 főre nőtt az áldozatok száma reggelre, azonosításuk folyamatban van. 

Ariana Grande hétfő esti Manchester Arénabeli koncertjén történt robbanás, melyben a helyszínen 19-en haltak meg, 60-an pedig megsérültek. 

Manchesteri robbantás: 22-re nőtt az áldozatok száma

Fotó: AFP/Paul Ellis

Manchesteri robbantás: 22-re nőtt az áldozatok száma

Fotó: MTI/AP/PA/Peter Byrne

Az áldozatok száma reggelre 22 főre nőtt, gyerekek is meghaltak a támadásban.

Manchesteri robbantás: 22-re nőtt az áldozatok száma

Fotó: MTI/EPA/Nigel Roddis

A robbanás nem az arénában, hanem az előtérben történt, rengeteg sérülést szögek, csavarok és repeszek okoztak. 

Manchesteri robbantás: 22-re nőtt az áldozatok száma

Fotó: MTI/AP/PA/Peter Byrne

A robbantást egy férfi követte el, öngyilkos merénylet volt a rendőrség szerint a támadás – olvasható a The Guardian cikkében.

A robbanás pillanata egy videofelvételen:

 

Egyelőre nem tudni magyar áldozatról

Folyamatban van az áldozatok azonosítása, így még nem tudni, van-e magyar érintettje a Manchester Arena rendezvényközpontban hétfő éjjel történt robbantásos merényletnek – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán kedden.

Szijjártó Péter közölte, a magyar nagykövetségen várják azok hívását, akiknek rokona, ismerőse ott volt a koncerten, és most nem tudják vele felvenni a kapcsolatot.

A magyar kormány határozottan elítéli a támadást, részvétét fejezi ki az áldozatok családjának, és mielőbbi gyógyulást kíván a sérülteknek – tette hozzá.

A legfrissebb adatok szerint 22 halálos áldozata van a Manchester Arena bejárati csarnokában, Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt robbanásnak. A brit rendőrség szerint terrortámadás történt, egy férfi követte el a robbantást.

Áder részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak

Áder János köztársasági elnök részvétét fejezte ki II. Erzsébet brit uralkodónak a Manchester Arena rendezvényközpontban hétfő éjjel történt robbantásos merénylet miatt.

Az államfő együttérzését fejezte ki az áldozatok rokonainak is, és mielőbbi gyógyulást kívánt a sebesülteknek.

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a "békés emberek életét sehol se fenyegethessék a pusztítás, a terror megszállottjai" – írta Áder János.

Hozzátette: "Magyarország kész kivenni részét azokból a közös erőfeszítésekből, melyek révén tovább erősíthetjük országaink és állampolgáraink biztonságát".

(MTI, Index, The Guardian)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nem tibi
Nincs mese ,oda kell nekik pörkölni de piszkosul ! Meg kell értetni velük hogy Europával
nem lehet xarakodni . A FaX kivan velük !!! Még nekünk kell félni saját otthonunkban
mert ezek nem tudnak békében élni egymással a saját országukban ?
Pofám leszakad !!! :-((((((((((((((((((
Részvétem az áldozatok hozzátartozóinak .
Hellcat
A fidesz már ki is használta az alkalmat, hogy a saját hülyeségét szentesítse meg a katasztrófa kapcsán.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/05/23/a-fidesz-szegyellje-magat/
Nem normális esetben a tragédia meglovagolása, a saját politikai pecsenye sütögetése, politikai hullarablás van. Kevés szemforgatóbb és undorítóbb dolgot tudok elképzelni, mint amikor egy ország kormánya a saját hatalma megtartása érdekében ártatlan áldozatok vérző tetemére mászik fel azért, hogy a választópolgárokat meggyőzzék: csak ők képesek megvédeni az embereket a migráció okozta terrorveszélytől. Ez hazugság, aljas, álságos dolog. Ideje lenne befejezni és a valós problémákkal foglalkozni. Magyarország jelenlegi tragédiáját nem a migráció és nem a terrorizmus okozza, hanem az uszítás, a fanatizálás, a társadalom darabokra szakadása, az elszegényedés, az oktatás és az egészségügy lerombolása. És a feneketlen, mindent átszövő korrupció.
Desischado
@Eladott Ország: A szivemből beszéltél. De a fidesztől nem lehet mást várni, ezeknek semmi sem szent. Részvétem a családoknak, az áldozatok meg nyugodjanak békében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.