Feloldották a zárat, újra be lehet menni a bevásárlóközpontba. Elfogtak egy embert.

A Reuters értesülése szerint már zajlanak a vizsgálatok az Arndale bevásárlóközpontban, amit órákkal a Manchester Arénában történt öngyilkos merénylet után kellett kiüríteni. Szemtanúk beszámolói szerint hangos durranást lehetett hallani, majd ezután megkezdték az épület kiürítését.

A rendőrség elmondása szerint „incidens” történt, ennél pontosabb tájékoztatást azonban nem adnak. A környéket lezárták, az emberek pánikhangulatban hagyják el az épületet és a környéket.

A BBC információi szerint nem sokkal az evakuálás után újra megnyitották a bevásárlóközpontot, a helyszínről egy mentőautó távozott szirénázva. A rendőrség továbbra sem közölte, miért zárták le a bevásárlóközpontot, sem azt, hogy vannak-e sérültek.

Az esettel egy időben elfogtak egy 23 éves férfit, akiről a hatóság megerősítette, hogy köze van a reggeli, arénabeli robbantáshoz.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
@durbincs: Csak az ő "csomagja" besülhetett.
Eladott Ország
nepszava.us/a-bostonira-emlekeztet-a-manchesteri-merenylet-1/
Házi készítésű pokolgéppel követte el a merénylő a manchesteri szörnyű robbantást. A 22 halálos áldozat között gyerekek is vannak. Mivel öngyilkos merénylet történt, a gyilkosnak kellett tudni, hogy ki a legveszélyeztetettebbek a robbantás helyszínén. A házi készítésű szerkezet, amely tovább 59 embert sebesített meg, arra utal, hogy magányos merénylő lehet, nem profi kiképzett terrorista, akit valahol a lakókörnyezetben kell keresni. A házi készítésű robbanószerkezet az interneten terjedő leírások alapján is elkészíthető. Az eset egyik legnagyobb tanulsága a laza biztonsági ellenőrzés, hogy a merénylő bejuthatott a stadionba egy ekkora pokolgéppel. Ma már szinte az egész világon fel kell készülni hasonló támadásokra, ahol sok ember gyűlik össze, és a támadás nagy figyelmet kelt. A robbantás a bostoni maraton robbantásához hasonlít leginkább, azt leszámítva, hogy ott a testvérpár nem akart öngyilkos lenni, csak másokat megölni.
qxy
Merénylő meg terrorista. Nem kellene azon is agyalni hogy miért is robbantanak ezek az emberek. Mert ugye a nyugatról ha oda megy a" katona " rendet tenni, és lemészárol egy falut az ugye nem terrorista meg merénylő csak az aki nyugaton ugyan ezt teszi. Érdekes.
Amikor kiadják a parancsot hogy ide meg oda menjen egy konvoj, az sehol, semmi körülmények közt nem állhat meg. ha valaki az úton át akar menni és épp ott a konvoj, az akkor így járt. ha többen vannak a gyalogosok azoknak is annyi ha gyerekek, , akkor azoknak is. mert a parancs az parancs. Nekem is van egy ismerősöm, a szeme láttára lötték tarkón az egész családját. Ő csak tíz éves volt de végig nézte.Hogy miért? Semmi okuk nem volt, kapáltak a kertbe De a másik faluba az egyiknek tele volt a töke hogy mindent el vesznek és meg is verik őket hát agyon vert egy katonát aki megerőszakolta a kislányát. erre a katonák, egy családot irtottak ki hogy meg mutassák ki is itt az úr.A gyerek most mérnök egy szerszám gyárba és ma sem érti miért tették ezt azok akik a békét akarják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.