Ferenc pápával, majd Sergio Mattarella olasz államfővel, és Paolo Gentiloni olasz miniszterelnökkel is találkozik ma Rómában Donald Trump amerikai elnök. Trump gépe kora reggel szállt le Rómában.

Ferenc pápa fél kilenckor fogadta az amerikai elnököt.

Trump és delegációja gépjárművekkel hajtott be Vatikánvárosba, a pápai állam egyik oldalsó kapuján, a Porta Peruginón keresztül.

A katolikus egyházfő szokása szerint először tolmáccsal, négyszemközt beszél az elnökkel, majd a delegáció tagjait is fogadja.

Nagy várakozás előzi meg a találkozót időt: a szentszéki protokoll húsz percet ír elő államfők esetében, ha ezt Ferenc pápa túllépi, akkor ez kiemelten szívélyes audienciára utal.

Donald Trump római látogatásának idejére kiemelt biztonsági készültséget léptetek életbe: a római tömegközlekedés egyes járatainak útvonalát már kedd reggeltől módosították. Szerdán Vatikánváros környékét és Róma belvárosát majdnem teljesen lezárják a járműforgalom előtt, és a gyalogosok is csak biztonsági kapukon juthatnak be.

Az elnök római útvonalai titkosak, olasz sajtóértesülések szerint az olasz főváros központjában a biztonsági készültséget három koncentrikus kör szerint fokozzák. Trump szerdán egy óra után utazik el Rómából Brüsszelbe. – írja a 24.hu.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.