Négy férfit tartóztatott le a brit rendőrség a hétfő esti manchesteri merénylet után, köztük az öngyilkos merénylő, Abedi testvérét is – értesült a BBC.

A brit belügyminiszter szerint nem egyedül követte el a merényletet a támadó, hanem voltak segítő is. Amber Rudd közlése szerint a 22 éves merénylő nemrégiben Líbiában járt. Angliába csak a terrorcselekmény végrehajtása előtt tért vissza.

A robbantást az elkövető sokkal fejlettebb eszközökkel hajtotta végre, mint amilyeneket más terrortámadásoknál használtak korábban. A támadás is sokkal megszervezettebbnek tűnt, mint amilyeneket korábban láttunk.

- mondta a brit belügyminiszter.

Épp ezért valószínű, hogy a robbantó nem egyedül cselekedett.

A terrorellenes készültségi szintet a legmagasabb, kritikus szintre emelték Nagy-Britanniában.

A döntést Theresa May miniszterelnök jelentette be a Downing Streeten. May közölte:

a manchesteri öngyilkos merénylet elkövetője mögött egy szélesebb csoport állhatott, és emiatt nem zárható ki akár az sem, hogy rövid időn belül újabb támadás történhet.

Négy embert vettek őrizetbe

Eddig négy embert tartóztatott le a brit rendőrség a hétfő esti merénylettel összefüggésben – értesült a BBC. Köztük a 22 éves robbantó testévérét is őrizetbe vették. 

A legfiatalabb áldozat 8 éves, 20 ember válságos állapotban van

A 22 éves Salman Abedi hétfőn este öngyilkos merényletet hajtott végre a Manchester Arénánál, ahol Ariana Grande amerikai énekesnő adott koncertet. A líbiai származású, de Manchesterben született Abedi az előadás végén a rendezvényközpont előcsarnokában, a koncertről távozó tömegben robbantotta fel a nála lévő pokolgépet.

A támadásban 22-en meghaltak, 64-en megsebesültek, közülük 20 ember továbbra is súlyos állapotban van.

Az áldozatok és a sérültek között egyaránt sok a gyermek és a tizenéves fiatal. A legfiatalabb azonosított halálos áldozat egy nyolcéves kislány.

Forrás: BBC, MTI

Címlapi kép: MTI/EPA

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Vajon miért is nem csodálkozom hogy muzulmán az elkövető??De tudom,én rasszista vagyok,ők meg a szegény menekültek,igaz libsi majmok???És mielőtt valaki beszól,tojok rá hányadik generációs arab,semmi keresnivalója Európában
Sámannus
Vajon ez a ragyogóan érvelő fityeszisztán miért adott 200000 telefonkártyát a migránsoknak? Hány olyan személy jöhetett be akiknek nincs rendes átvilágítása? Nem csak a pénzügyileg zavaros ügyletekről beszélek. Az is fontos, mert az országárulóknak mindenért felelni kell.
Ha már kérdezünk, olyat tegyünk, ami a megoldás felé vezet.
verőce21
Részvétem minden sebesültnek és az áldozatok hozzátartozóinak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.