Persze ő a manchesteri terrortámadásra utalt, és arra, hogy a sajtónak szivárogtak ki a bizalmas infók. 

Rendkívül aggasztó a bizalmas információk kiszivárogtatása a sajtónak, a tetteseket felelősségre kell vonni – írta közleményében Donald Trump amerikai elnök csütörtökön, miután a brit hatóságok bejelentették, hogy leállítják a manchesteri terrortámadás vizsgálata során begyűjtött értesülések megosztását az amerikai szolgálatokkal, ugyanis ezek rendre eljutottak a sajtóhoz.

"A kormányügynökségektől származó állítólagos kiszivárogtatások rendkívül aggasztóak" – közölte Trump.

Hozzátette, hivatalos vizsgálatot fog kezdeményezni az ügyben, az ilyen típusú információk kiszivárogtatása ugyanis komoly biztonsági fenyegetést jelent.

Kiemelte, az Egyesült Államoknak minden szövetségese közül Nagy-Britanniával a legszorosabb a kapcsolata.

Theresa May brit miniszterelnök korábban tudatta, a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján világossá fogja tenni Trump számára, hogy a biztonsági társszervek közötti értesüléseket "titokban kell tartani".

Az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland mellett Nagy-Britannia is részese az angolszász országok közötti, Five Eyes (Öt Szem) néven ismertté vált hírszerzési szövetségnek, amelynek keretében a felek titkosszolgálati információkat osztanak meg egymással.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/AP/Susan Walsh)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.