Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje minden korábbinál élesebben támadta Donald Trump elnököt.

Csaknem egyórás pénteki beszédében Hillary Clinton anélkül támadta az elnök viselkedését és politikáját, hogy néven nevezte volna Donald Trumpot.

A demokraták volt elnökjelöltje egykori alma materében, a Wellesley főiskolán mondott évzáró beszédet. Párhuzamot vont Richard Nixon és a jelenlegi elnök között.

"Dühösek voltunk, hogy az elnökválasztáson olyan embert választottunk, akinek az elnöksége végül is a megszégyenítő felelősségre vonásba torkollott, azt követően, hogy elbocsátotta az ellene nyomozást folytató tisztségviselőt" – fogalmazott Clinton, utalva arra, hogy nemzedéke mit érzett a Richard Nixon volt republikánus elnök ellen indított és lemondásával végződött eljárás miatt.

"De azt akarom, hogy tudjátok, túljutottunk ezeken a nehéz időkön, társadalmunk megváltoztatta a törvényeket és kiszélesítette a jogokat és a lehetőségeket" – fogalmazott Clinton.

Leszögezte, hogy szerinte a 2017-ben diplomázók "az igazság és az ész" ellen folytatott "teljes körű támadással" néznek szembe.

A közösségi oldalakon olvasható híreket és vitákat idézve úgy vélte, hogy az Egyesült Államokban ma megtagadják a tudományosságot, félelmet gerjesztenek illegális bevándorlóktól, muszlimoktól, kisebbségektől, szegényektől.

A jelenlegi kormány költségvetését "szélhámosnak" minősítette, s azt állította, hogy "elképzelhetetlen kegyetlenséggel" intéz támadást az amerikai társadalom legsérülékenyebb rétegei, a legfiatalabbak, a legidősebbek, a legszegényebbek és a legkeményebben dolgozók ellen. Szerinte a költségvetés matematikailag sem állja meg a helyét.

A volt elnökjelölt – a várakozásokkal ellentétben – nem beszélt a saját politikai jövőjére vonatkozó elképzeléseiről.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Mirabilis: trump egy akkora bunko, amekkora mar eleg regen kapott hatalmat Amerikaban. De ott meg mukodik a demokracia: nem nagyon fogjak engedni, hogy egy egesz nepet jarasson le a politikajaval. Ha Obama olyan rossz volt, vajon miert valasztottak meg ketszer egymas utan?
szép új világ
@Mirabilis: Elborzasztó az a mímelt torz, idióta vigyor a képén.
Csizmás Kond
Ilyen a világ, már az egyetemi záróünnepség sem több egy politikai megvillanásnál.
Jozefina
Rakják a Tüzet Trump alá szerte az USA-ban.
Tiszavirág életű ámokfutás amit csinál!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.