A The Washington Post információi szerint Jared Kushner még decemberben, a Washingtonban akkreditált orosz nagykövettel, Szergej Kiszljakkal folytatott többszöri megbeszélésein javasolta, hogy létesítsenek titkos kommunikációs csatornát Donald Tump megválasztott elnök közvetlen munkatársai és Moszkva között.

A javaslat állítólag december első napjaiban hangzott el a New York-i Trump-toronyban, ahol Kiszljak nagykövet látogatást tett. A beszélgetéseket állítólag az amerikai hírszerzés lehallgatta, és - állítja a lap – kiderült, hogy az orosz diplomatát megdöbbentette a javaslat.

Trump veje titkos kommunikációs csatorna kialakítását ajánlotta az oroszoknak

(Fotó: Brendan Smialowski/AFP)

A The Washington Post szerint a decemberi megbeszéléseken jelen volt Michael Flynn, Trump későbbi, majd három hét után lemondásra kényszerített nemzetbiztonsági főtanácsadója is, aki ellen a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és kongresszusi bizottságok is vizsgálatot folytatnak.

A Fehér Ház eddig nem kommentálta a The Washington Post írását, amely egy nappal azután jelent meg, hogy nyilvánosságra hozták: az FBI Jared Kushnert is meghallgatja annak a vizsgálatnak a részeként, amely tisztázná, hogy a tavalyi elnökválasztási folyamatba beavatkoztak-e az oroszok.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Hát ez szép! Ha bebizonyosodik, akkor szerintem Trump-nak ennyi volt!!!
Pálinkás Pál
Ennek a Trumplinak majd rendeznek egy Dallas 2.0-át!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.