Évek óta nagyon súlyos étkezési zavarai voltak Viktória hercegnőnek, a svéd trón várományosának. A koronahercegnő a közelgő 40. születésnapja alkalmából adott hosszú és meglehetősen nyílt, őszinte interjút a svéd állami tévének, amelyben részletesen mesélt arról is, hogy miközben mindent megpróbált, hogy megfeleljen a királyi palota elvárásainak, nem bírta a nyomást, és az anorexiába menekült. Erről azonban sosem beszélt senki nyilvánosan.

Anorexiás volt a svéd hercegnő

Jobbról Viktória hercegnő (Fotó: SVEN NACKSTRAND/AFP)

A svéd alattvalók persze mindig is sejtették, hogy valami nincs rendben, a koronahercegnőről 18-20 éves korában készült hivatalos fotókon látszott, Viktória annyira vékony, hogy szinte árnyéka önmagának. De hiába láttak napvilágot akkor olyan cikkek, amelyben a hercegnő lehetséges anorexiáját taglalják, hivatalosan most került szóba először a betegség.

"Tinédzserként döbbentem rá arra, mekkora felelősséggel is jár az, hogy én vagyok a koronahercegnő, azaz én vagyok a svéd királyi trón várományosa. A 18. születésnapom után egyre nagyobb szerep hárult rám, az érdeklődés középpontjába kerültem" – mesélte Viktória, aki elárulta, a nyomás és az elvárás komoly nyomot hagyott: a hercegnő egyre vékonyabb lett, szinte csont és bőr.

A megoldást végül a menekülés jelentette: Viktória 20 évesen Amerikába költözött, hogy ott járjon egyetemre. Azt azonban csak most vallotta be, hogy nem csak a tanulással foglalkozott.

"Amerikában szakemberektől kaptam segítséget, és ez fontos volt számomra a gyógyuláshoz" – mondta az immáron kétgyermekes édesanya, aki majd kicsattan az egészségtől és a boldogságtól.

Köszönhetően persze későbbi férjének, Danielnek is, aki nemcsak a boldogságot jelentette, de az egészséges életmódot is megtanította neki. A hercegnő férje ugyanis fitnesztrénerként lépett Viktória életébe alig két évvel azután, hogy gyógyultan visszatért Svédországba. - írja a Blikk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.