Minden londoni járatát törölte szombat estig a British Airways a cég számítógépes hálózatának hibája miatt. A délutáni budapesti járatokat is törölték.

A cég szombat délután bejelentette: két legnagyobb londoni bázisán, a Heathrow és a Gatwick repülőtéren helyi idő szerint 18 óráig összes járatának indulását törölte.

A BA kérte utasait, hogy mindenképpen ellenőrizzék, indul-e járatuk, mielőtt kimennének a repülőtérre. A cég kérte azt is, hogy Heathrow-ra és Gatwickre egyelőre senki ne menjen ki, mert óriási a zsúfoltság.

A hiba a BA teljes, globális informatikai hálózatát érinti, ezért külföldi repülőtereken is akadoznak, több helyen leálltak a British Airways járatai.

Sok utas a Twitteren és egyéb közösségi portálon arról számolt be, hogy órák óta ül a repülőtereken elakadt BA-járatok fedélzetén. A beszámolók szerint a pilóták azt közölték az utasokkal, hogy az utaslistákon szereplő neveket és a feladott csomagokat összekapcsoló program hibája okozza a fennakadást.

A gépek leszállását a probléma elvileg nem érinti, de Heathrow-n az érkező gépek nem tudnak beállni kijelölt parkolóhelyükre, mivel azokat a járattörlések miatt el nem indult gépek foglalják el. A betonon veszteglő repülőgépekben is sok utas várja, hogy kiszállhasson.

A fennakadás várhatóan a következő napokra is kihat, elsősorban Heathrow-n.

A London nyugati határában fekvő hatalmas repülőtér Európa legnagyobb forgalmú légikikötője, amelynek évente 480 ezer – naponta átlagosan több mint 1300 – járat indítására és fogadására van hatósági engedélye. Heathrow e keret 98 százalékát meghaladó kapacitás-kihasználtsággal működik, így a szombatihoz hasonló incidensek mindig hosszú ideig tartó forgalmi torlódásokat okoznak.

A budapesti járatokat is törölte a cég

A British Airways informatikai rendszerében keletkezett hiba miatt a szombati, budapesti járatokat is törölte a légitársaság – derül ki a Budapest Airport járatinformációs rendszeréből.

Szombaton a brit légicég négy járatot közlekedtet Budapestre, a délelőtti járatok rendben megérkeztek, a délután 16.55-kor, és este 18.20-kor érkező járatot nem indítják el, emiatt a Londonba Budapestről 17.50-kor és 19.10-kor induló British Airways-gépek sem szállnak fel.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
2017-ben ilyen megtortenik! Vilany problemajuk volt a BBC-szerint.Lassan ma'r jobb lesz ha gyalog megy az ember.Mert hulyekel van korulveve mindehol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.