Kim Dzsong Un személyesen ellenőrizte egy új fejlesztésű légelhárító rendszer tesztelését, és a KCNA hivatalos hírügynökség vasárnapi jelentése szerint az észak-koreai vezető elrendelte a berendezés tömeges gyártásának megkezdését.

A KCNA közlése szerint egy tavaly áprilisban már tesztelt új légelhárító berendezést próbáltak ki Kim Dzsong Un jelenlétében. A teszt helyszínét és időpontját nem közölték.

A korábbi teszt óta a rendszer hibáit sikerült kijavítani, és ezúttal Kim Dzsong Un meggyőződhetett arról, hogy "tökéletesen kipótoltak valamennyi hézagot a rendszerben" – jegyezte meg az állami hírügynökség.

A repülő célpontokat érzékelő berendezés hatékonysága figyelemreméltó mértékben emelkedett, ahogy javult a rendszer pontossága is – idézte Kim Dzsong Unt a KCNA.

Az észak-koreai vezető hozzátette:

ezt az új berendezést nagy számban el kell kezdeni gyártani, és az ország minden részébe telepíteni kell, mint az erdőt, annak érdekében, hogy lerombolják az ellenségnek azt az őrült vágyálmát, hogy ellenőrzése alá vonja a légteret.

Phenjan 2016 eleje óta két kísérleti atomrobbantást és számos ballisztikusrakéta-tesztet hajtott végre, legutóbb május 21-én egy közepes hatótávolságú rakétával. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) élesen elítélte a rakétakísérletet, egyben kilátásba helyezte az ország ellen bevezetett büntetőintézkedések további szigorítását.

A BT szerint Phenjan kihívó magatartása aláássa a térség biztonságát, ezért a testület felszólította, hogy mondjon le a rakéta- és nukleáris kísérleteiről.

Amerikai sajtóhírek szerint az Egyesült Államok hadserege azt tervezi, hogy egy harmadik repülőgéphordozót vezényel a Csendes-óceán nyugati részébe azzal a céllal, hogy elérje Észak-Koreánál, szüntesse be rakéta- és nukleáris programjának megvalósítását.

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Kim Dzsong Un az észak-koreai nyomor fokozásáról in döntött ezzel az intézkedésével.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ördögvadász
@karma1: gyüttment!, a gyarmaton. Hát van fogalmad a világ dolgairól, vagy csak egyszerüen únatkozunk?, magányos mákszem.
Különben is ez neked való felvonás, gyüttment. Az egész egy theater. Egy szinház.
Az idiota kolok, ahogy írod barkácsolja a rakétáit, a felsórakoztatott US hadi flotta meg figyeli.
Akár a szinházban. Neked meg echt amüsant?

Die US-Politik ist echt amüsant, gyüttment. Und die innenpolitische Dimension des außenpolitischen Theaters fängt an:
Um seine Politik machen zu können, muss der Präsident jemanden bomben und am Rande eines nuklearen Krieges balancieren. Dann gehen seine Gesetzesvorhaben durch, und ein störender Behördenchef kann des Amtes enthoben werden.

A the WHITE HOUSE meg kommentálja (lásd: Statement from the Press Secretary on the North Korea Missile Test):

"With the missile impacting so close to Russian soil - in fact, closer to Russia than to Japan - the Präsident cannot imagine that Russia is pleased.

(...) Let this latest provocation serve as a call for all nations to implement far stonger sanctions against North Korea."

Egy szinház. Echt amüsant, gyüttment. Pures Theater:

Das Ziel hierbei: Jeder geopolitische Rückzug der USA wird zu Tarnzwecken durch maximal machohaftes Hegemon - Verhalten eingeleitet.
silber13
T. Szerkesztőség! Jó a blogíró progtam, akit Patáskergető álnév alatt futtattok, bár vannak hiányosságai!:-))))
silber13
Ez a hapsi addig szórakozik a játékszereivel, amig egyszer mellényúl és akkor az országából egy vörösre égett senkiföldjét csinálnak válaszképpen!
Ördögvadász
És az 'idiota kolok' nem nyugszik. Újabb rakétákat tesztel éppen.
US reakció?
karma1
@silber13: 18.34: Szerintem meg jo szar, mert meg arra sem veszik a faradsagot, hogy frissitsek a programot...:o))) Ugy szar, ahogy van. ...:o)))
Desischado
Valaki nyírja már ki ezt a nyomorék debil kölyköt! Még a végén háborút robbant ki, vagy az ország kerül miatta veszélybe: bár lenne egy Halál listám, azt hiszem, kölcsön kérem Yagami Light-től!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.