Visszataszítónak nevezte Rodrigo Duterte humorát Chelsea Clinton, és több emberi jogi szervezet is elítélte a Fülöp-szigeteki obszcén megjegyzéseit.

Az elnök pénteken egy katonai táborban tartott beszédet a hazafias szellem fokozásáért, miután hadiállapotot vezettek be az ország déli részében.

Nemi erőszakkal poénkodott a Fülöp-szigetek elnöke

Duterte elmondta: a Mindanao szigeti hadiállapot minden következményéért személyesen vállalja a felelősséget, a túlkapásokat azonban nem fogja eltűrni.

Ha megbuktok, én is veletek bukok. De a hadiállapotért és annak következményeiért (…) én és egyedül én leszek a felelős. Ti csak csináljátok a dolgotokat, a többiről majd én gondoskodom

– mondta Duterte a katonáknak, hivatalának leirata szerint.

Saját kezűleg foglak bebörtönözni benneteket

– fenyegetőzött az esetleges bűncselekményekre utalva, majd váratlanul hozzátette:

Ha megerőszakoltok hármat (nőt), majd azt mondom, hogy én tettem. De ha elvesztek feleségül négyet, megverlek benneteket

– mondta a térség muszlim lakosságára utalva.

Dutertének tavaly is volt egy hasonló húzása, amikor azzal viccelt, hogy meg akart erőszakolni egy szép ausztrál misszionáriusnőt, akit 1989-ben egy börtönlázadás során öltek meg.

Duterte gyilkos gazember, és egyáltalán nem tiszteli az emberi jogokat. Emlékeztetni kell arra, hogy a nemi erőszak soha nem lehet tréfa tárgya

– minősítette a megszólalást Chelsea Clinton.

„A Human Rights Watch emberi jogi szervezet ázsiai igazgatóhelyettese, Phelim Kine „visszataszító humorizálási kísérletnek” nevezte Duterte kijelentését, hozzátéve, hogy a kormány nemcsak elfordítja tekintetét a katonák által elkövetett esetleges visszaélésekről, hanem a jelek szerint aktívan bátorítani is fogja azokat.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.