A belga miniszterelnök átmenetileg fél fülére megsüketült Asztrid hercegnő pisztolylövésétől

Kórházi ápolásra szorult a hagyományos, immár 38-szor megrendezett brüsszeli 20 kilométeres futóverseny startja után Charles Michel (kék pulóverben) belga miniszterelnök. Michel a startnál túl közel maradt a versenyt pisztolylövéssel elindító Asztrid hercegnőhöz (piros futódresszben).

Halláskárosodást szenvedett a belga miniszterelnök Asztrid hercegnő startlövésétől

(Fotó: LAURIE DIEFFEMBACQ/Belga/AFP)

Elsőre még vidáman reagált, úgy tűnt, hogy hamar túlteszi magát a kellemetlen helyzeten. Hétfőre azonban rosszabbra fordultak a dolgok, orvosi segítségre szorult, mert egyfolytában csengett a füle. Keddre pedig törölték minden programját, pedig még a belga parlament egyik bizottsága előtt is tanúskodnia kellett volna.

 "A miniszterelnöknek a következő 48 órában több kezelésen is részt kell vennie" – nyilatkozta szóvivője, Barend Leyts. A hét hátralevő részében is további kezeléseken kell majd résztvennie a halláskárosult miniszterelnöknek. A királyi ház egyelőre nem kívánta kommentálni a történteket – írja a 444 a The Guardian cikke nyomán.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Ó, jajj. A hercegnő bezzeg nem robbant le mi? Valahogy úgy sejtem, Belgiumban is tudják, hogy bújjanak ki a politikai felelősség alól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.