Egy Balin található templom környékén élő hosszúfarkú makákók rájöttek, hogyan szerezhetnek legkönnyebben élelmet a turistáktól. Elrabolják az értéktárgyaikat, és csak akkor adják vissza, ha ételt kapnak cserébe.

Már évek óta érkeztek beszámolók arról, hogy az Uluwatu templom majmai ilyesmire vetemednek, de a természetben még sosem figyeltek meg hasonló viselkedést. Ezért Fany Brotcorne, a University of Liège főemlőskutatója megvizsgálta, hogyan terjed ez a viselkedésforma.

Ez egyedi viselkedés, csak itt lehet megfigyelni

- mondta, amiből az következik, hogy tanult viselkedésről van szó.

Négy hónapot tölött majomcsoportok megfigyelésével, természetesen őt magát is sokszor kirabolták közben. A bűnözési ráta azoknak a majombandáknak a körében volt a legmagasabb, amelyek a legtöbb időt töltöttek turisták közelében. Vagyis leginkább egymást figyelve vették fel ezt a szokást. Az is látszott, hogy a fiatal hímek hajlamosak leginkább váltságdíjat szedni.

(New Scientist/444)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/03/3489_konferencia_3_jav.jpg
Az ezer stadion, a vak komondor és a 4 millió nélkülöző országában, csordába tömörülnek és a javadat akarják. Visszavonulás helyett a Fidesz tovább tapos, központosít, enyves kezében próbálja koncentrálni ezer sebből vérző hatalmát, rátenni a kezét a még rendelkezésre álló forrásokra. Csakhogy a monstrum túlnőtt rajta, az ország rohan a szakadék felé, és a totális kormányzati tehetetlenség kellős közepén már csak a közpénzlopásra futja. A totális diktatúra bevezetése maradt az utolsó esély. Ha nem jön be, akkor is teli zsebbel akarnak távozni, hogy majd a Seychelles ­szigetekről mutogathassanak azokra, akiknek esetleg lesz annyi bátorságuk, hogy a romokból valamit újjáépítsenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.