Beperelte a Facebookot egy német nő a lánya adatainak visszatartása miatt.

A 15 éves lányt még 2012-ben gázolta el a berlini metró. A szülők remélték, az üzenetekből kiderül, tervezett-e öngyilkosságot a lányuk.

Nem adja ki a Facebook a szülőknek halott lányuk levelezését

A berlini másodfokú törvényszék szerdán másodfokon is elutasította a szülők kérését, mert nem sérthető meg a levéltitokhoz való joguk azoknak, akik a lányukkal beszéltek az oldalon.

Az internetes levéltitkot csak a törvény által meghatározott esetekben lehet feloldani, ám itt ez nem áll fenn, és az általános személyiségi jogok alapján sem kérheti az anya a Facebooktól a lánya adatait.

Björn Retzlaff bíró elmondta, hogy megérti a szülők kérését. Hozzátette, hogy a jogi helyzetet másként is lehet értékelni, ezért nem kizárt, hogy a szövetségi bíróság vagy a német alkotmánybíróság más eredményre jut.

(FAZ)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Szerinte, nem kell kiadni, mert a levéltitok megsértése a lányukra is kell, hogy vonatkozzék. Nem biztos, hogy a szülökkel közölte volna az általa leírtakat.
picike1
nincsen levél titok ha váratlanul meghalok és bizonyit elttitkolása nem elönyös az elhunytra nézve . a facebook egy szolgáltató hát akkor a szülők pedig szülők . mindkét fél tiszteletben tartása . segiteni kell az igazságszolgáltatást .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.