Leo Varadkar az életrajzától eltekintve igazi konzervatív politikus. Leo Varadkar, Írország új miniszterlnöke egyszer már történelmet írt: az akkoriban egészségügyi miniszterként szolgáló konzervatív politikus 2015. januárjában egy reggeli rádióműsorban egyszer csak azt mondta: Meleg vagyok. Ez nem titok, de nem is olyan dolog, amit mindenki tudna rólam. Sokan úgy tartják, hogy Varadkar bátor kiállásának is fontos része volt abban, hogy alig 4 hónappal később népszavazás szentesítette a melegházasságot Írországban. Ott, ahol a homoszexualistás 1993-ig büntetendő volt. (Ezzel a maradinak elkönyvelt ország lett az első a világon, ahol a melegházasságot nem parlamenti döntés, hanem népszavazás legalizálta.)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
"Leo Varadkar lehet Írország következő miniszterelnöke, miután a távozó Enda Kenny után őt választották a kormányzó konzervatív Fine Gael párt elnökének.

Az 1979-es születésű Varadkar indiai bevándorló szülők gyermeke: orvos édesapja Bombayből érkezett az országba. Leo Varadkar szintén orvosi egyetemet végzett, az elmúlt években az egészségügyi miniszteri posztot is betöltötte a Fine Gael-kormányban.

Varadkar nyíltan vállalja homoszexualitását, orvos partnerével él együtt. A politikus támogatta a melegházasságról szóló 2015-ös írországi népszavazást, ahol 62 százalékos többség állt ki a melegházasság bevezetése mellett.

Leo Varadkar hamarosan megtörténő kormányfői megválasztása után az ország történetének legfiatalabb, s egyben első migráns hátterű és első meleg miniszterelnöke lehet. Enda Kenny eddigi kormányfő támogatásáról biztosította utódát."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.